Külföld

Fekáliás léggömbökkel bombázta Észak-Korea az ellenséges délt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 29. 18:00

Több száz léggömböt engedtek fel Észak-Koreából, a ballonokhoz szeméttel és fekáliával töltött zsákokat rögzítettek.

A pszichológiai hadviselés egy új módját választotta Észak-Korea, hogy kellemetlenséget okozzon déli szomszédjának, írja a Reuters. Az északi diktatúra azt találta ki, hogy szeméttel és fekáliával töltött zsákokat juttat át léggömbökkel Dél-Koreába.

A dél-koreai védelmi minisztérium szerint több mint 260 ilyen ballon landolt a határ déli oldalán lévő településeken, a tárca által közzétett fotókon a rizsföldeken és utcákon is láthatók az észak-koreai barátság küldeményei.

Fekáliát küldött léggömbökkel Észak-Korea az ellenséges délnek
Fotó: ROKMND / Reuters

A dél-koreai hadsereg vegyi- és biológiai védelmi alakulatai végzik a zsákok begyűjtését, és figyelmeztetést adtak ki a lakosság számára, hogy ha látnak ilyen észak-koreai küldeményt, akkor jelentsék azt a hatóságoknak és feltétlenül maradjanak távol a veszélyes csomagtól.

Észak-Korea azt közölte, hogy az akció válaszcsapás a Dél-Koreába menekült északi dezertőrök propagandakampányára, aminek keretében az északi rezsimet bíráló szórólapokat, gyógyszert, pénzt és dél-koreai popzenét tartalmazó USB adattárolókat küldenek rendszeresen ballonokkal Észak-Koreába.

Nyitókép: Yonhap via REUTERS

#Külföld#észak-korea#dél-korea#propaganda#ellenség#léggömb

Címlapról ajánljuk