Külföld

Legalább 33 halottja van az indiai játékteremben pusztító tűzvésznek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 26. 7:02

Legalább 33 halálos áldozatot szedett egy indiai szórakoztató-központban kiütött tűz, a halottak közt kilenc gyerek is van.

Legalább 33 halottja van egy indiai játékteremben pusztító tűznek, az áldozatok közt kilenc gyerek van, írja a The Hindu.

A tűz a Gudzsarát állambeli Rajkot városában, szombat délután ütött ki. A tűz oka egyelőre tisztázatlan, meg nem erősített hírek szerint hegesztési munkák közben csaptak fel a lángok.

A szórakoztató-központban gokart- és bowlingpálya is működött. Tulajdonosa ellen gondatlanság miatt indult eljárás, jelentette az MTI. A hírek szerint a 4 évvel ezelőtt épült szórakoztató-központban gyúlékony anyagokat tároltak, nem voltak vészkijáratok, és tűzvész esetére nem volt kidolgozott mentési terv sem.


Rajkot polgármestere, Nayana Pedhadiya a Reuters hírügynökséget korábban arról tájékoztatta, hogy a halálos áldozatok száma várhatóan még emelkedni fog. A helyi polgári kórház rendőrségi szóvivője szerint a holttestek egy része a felismerhetetlenségig elszenesedett.

A televíziós felvételek tanúsága szerint a TRP szórakoztató-központ hatalmas lángokkal égett. A tűzben az egész épület kiégett.

Narendra Modi miniszterelnök a Twitteren azt írta, a helyi közigazgatás azon dolgozik, hogy minden segítséget megadjon az érintetteknek, és részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak.

Nyitókép: REUTERS/Amit Dave

#Külföld#india#rajkot#játékterem#tűzvész

Címlapról ajánljuk