Külföld

Borzalmas dolgokat tett a feleségével a legendás kék-fekete ruhás mém készítője

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 11. 17:48

A kék-fekete vagy éppenséggel fehér-arany esküvői kosztümről készült fotó 2015-ben szinte fölrobbantotta az internetet. A fotót készítő Keir Johnston most bíróság előtt vallotta be, hogy miket művelt a feleségével.

Biztos sokan emlékeznek még rá, hogy csaknem tíz éve az egész internet azon vitatkozott, hogy egy fotón látható kis ruha kék és fekete vagy éppenséggel fehér és arany csíkos.

Az RTL Híradó 2015-ben így számolt be a jelenségről:


A 24.hu szemlézte a Mirror cikkét, ami szerint a fotó készítőjét, a Colonsay szigetén élő Keir Johnstont most bíróság elé állították családon belüli erőszak vádjával. (A szóban forgó ruhát a férfi anyósa viselte a fiatal pár 2015-ös esküvőjén.)

Keir Johnstonék házassága hamar átfordult bántalmazó kapcsolatba: a vád szerint a férfi éveken át erőszakoskodott a feleségével, és volt, hogy meg is akarta ölni: többször is fojtogatta, késsel fenyegette, megütötte. 2022-ben egy ilyen alkalommal azt mondta a férfi: „Valaki itt most meg fog halni.” Johnston ellen tavaly indult eljárás, és a nyomozás során végig tagadta az ellene felhozott vádakat.

A tárgyalás május 9-én kezdődött a glasgow-i bíróságon, ahol Johnston beismerte a bántalmazásokat, elismerve azt is, hogy felesége, Grace akár meg is halhatott volna. A 38 éves Johnston jelenleg előzetes letartóztatásban várja a júniusra tervezett ítélethozatalt.

A férfi és felesége annak idején még a The Ellen Show-ban is szerepeltek:

#Külföld#egyesült királyság#családon belüli erőszak#nők elleni erőszak

Címlapról ajánljuk