Külföld

Hatalmas lövöldözésbe torkollott az utcabál Memphisben, ketten meghaltak, rengeteg a sebesült

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. április 21. 11:26

Memphis egyik negyedében utcai buli tartottak szombat este, amikor egyszer csak valakik lövöldözni kezdtek.

Két ember meghalt, tizennégyen megsebesültek szombat este a Tennessee állambéli Memphisben, amikor hatalmas lövöldözés tört ki egy utcabálon, írja a News18.com.

Az Orange Mound parknál lévő közösségi háznál, a Carnes sugárút és a Grand utca sarkán nagyobb tömeg gyűlt össze, békésen mulattak, a streetball pályán autóikkal gumit égettek, amikor nem sokkal este 7 után valakik elkezdtek lövöldözni.

Egy videón jól hallható és látható, hogy kezdetben csak pár rövidebb sorozatlövés dördült el, majd mintha gépfegyverekkel kezdték volna lőni egymást. Az emberek ezután pánikba esve kezdtek fedezéket keresve menekülni a helyszínről. Ha a visszhangokat le is számítjuk, akkor is közel száz lövés hallható a felvételen.


A mentők öt embert találtak lőtt sérülésekkel a helyszínen, ketten helyben életüket vesztették, hármat életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. Rajtuk kívül 11 embert vittek hozzátartozóik saját autóikkal kórházba.

A rendőrség többeket is keres a lövöldözéssel összefüggésben, azt közölték, hogy legalább két ember nyitott tüzet a tömegben. A rendőrség azt is közölte, hogy a rendezvénynek nem volt engedélye, ennek ellenére mintegy háromszázan gyűltek össze a környéken.


A memphisi sajtó szerint ez volt a város történetének egyik legnagyobb tömeges lövöldözése.

#Külföld#egyesült államok#Tennessee#Memphis#lövöldözés#halálos áldozatok

Címlapról ajánljuk