Külföld

Tiktokon gúnyolódott két rasszista stewardess a kínai utasokon, röpültek a légitársaságtól

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 22. 13:58

A British Airways két utaskísérője Tiktokon gúnyolódott a ferdeszemű, mókás akcentussal beszélő kínai utasokon, a rasszista videó miatt mindkettőjüket kirúgták.

Holly Walton és Lauren Bray, a British Airways légitársaság két stewardesse viccesnek hitt videóban parodizálták a kínai utasokat TikTokon, ami végül állásukba került, írja a Metro.

A nagy felháborodást keltő rasszista videón Walton karikírozott kínai akcentussal és szeme szélét elhúzva gúnyolta az ázsiai utasokat. A Tiktokra föltöltött felvételt társa készítette, a két út közötti pihenőjük alatt, az antiguai Trade Winds szállodában. A tiktokos videót több mint egymilliószor nézték meg.

Kollégáik szerint a két utaskísérő egy kínai családon gúnyolódott, akik nem beszéltek túl jól angolul. Egyik ázsiai kollégájuk szerint a videóval túlléptek minden határt. Egy másik utaskísérő szerint kollégái „szándékosan nevettek” a családon, amely „a lehető legrosszabb üzenet” az utasok felé.  

A két stewardesst a botrány kitörése után berendelték a légitársaság londoni központjába, ahol közölték velük, hogy ki vannak rúgva. Bray állítólag sírva hagyta el a találkozót.

A járat személyzetének egyik tagja azt mondta: „Ez a felvétel obszcén. Az, hogy bárkinek ilyen rasszista gondolatai támadnak, majd lefilmezik és megosztják a világgal, egyformán megdöbbentő és butaság. Ez rendkívül káros a légitársaság számára, és megérdemelték, hogy kirúgták őket."

A British Airways szóvivője azt mondta: „A rasszizmus minden formája teljességgel elfogadhatatlan, és nagyon komolyan vesszük az ilyen jellegű vádakat. Ez a két személy már nem alkalmazottunk.”

#Külföld#british airways#rasszizmus#utaskísérő#stewardess#kínai#utas

Címlapról ajánljuk