Külföld

Hónapokig tankolt ingyen a fifikás nő, miután felfedezte ezt a szoftverhibát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 16. 17:19

Tízmillió forintnyi kárt okozott egy nebraskai nő egy benzinkúttársaságnak, miután rájött, hogy az ajándékkártyát kétszer lehúzva a kútoszlop demó üzemmódba vált és 0 dollárért adja az üzemanyagot.

Jelentős összegű lopással vádol az ügyészség egy nebraskai nőt, aki jól jövedelmező hibára bukkant egy benzinkútnál, írja az Associated Press hírügynökség.

A 45 éves nőt március 6-án tartóztatták le, és azzal vádolják, amely a lincolni Pump & Pantry benzinkútnak közel 28 ezer dollárnyi (mintegy 10 millió forintnyi) kárt okozott.

Az állomás automata kútoszlopai 2022 novemberében kaptak egy szoftverfrissítést, amely többek között az előre feltöltött ajándékkártyákat is kezelte.

A nő egy tankolás közben arra jött rá, hogy ha kétszer lehúzza a kártyáját, akkor a rendszer demó üzemmódba vált át, és 0 dollárért adja az üzemanyagot.

A cég nem tudott a hibáról, amely lehetővé tette, hogy bárki, aki kétszer lehúzza az ajándékkártyát, gyakorlatilag ingyen tankolhat náluk.

A nő 2022 novemberétől 2023. június 1-jéig élt vissza a rendszerhibával, egy idő után pedig mások tankolását is ő „fizette” kedvezményesen, így még külön bevételhez is jutott. A nyomozás adatai szerint 510-szert lopott így, összesen több mint 28 ezer liter üzemanyagot

A rendőrségnél tavaly októberben tett feljelentést a cég egyik menedzsere, aki észrevette a könyvelésben az eladott üzemanyag és a bevétel közt tátongó hatalmas lyukat észrevette, és rájött, hogy az egy bizony a kártyához köthető. A biztonsági kamerák felvételeinek visszanézésével pedig sikerült azonosítani a nőt is, aki áprilisban áll bíróság elé.

Nyitókép: Google Street View

#Külföld#egyesült államok#nebraska#benzinkút#lopás#benzin

Címlapról ajánljuk