Külföld

Egy szlovák medve halálba kergetett egy szlovák medve egy belorusz túrázót

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 16. 15:13

A fiatal fehérorosz nő párjával túrázott az Alacsony-Tátrában, amikor medve támadt rájuk.

Holtan találtak a szlovák hatóságok péntek este az Alacsony-Tátrában egy túrázó fiatal fehérorosz nőt, miután bejelentést kaptak arról, hogy medvetámadás ért a környéken egy fiatal fehérorosz párt. Az eset a Deménvölgy nyugati részén történt, írja az MTI.

A Sme szlovák lap információi szerint a pár a liptószentmiklósi Laziszkó községből indult el, de nem kijelölt túraútvonalon haladtak, amikor a medvével találkoztak. A hegyi mentőszolgálatot a férfi hívta fel, azt állítva, hogy különböző irányba menekültek az állat elől, amely ezután a 31 éves nőt vette üldözőbe. A férfi később elmondta, hogy szem elől vesztette párját, és hallani sem hallották egymást.

A szlovák hatóságok mentőakciót indítottak a felkutatásukra, segítségül hívva a hegyimentőket, és egy medvékre szakosodott csoportot is. A férfit sértetlenül megtalálták, a 31 éves nőt azonban csak holtan. Az előzetes vizsgálatok alapján halálát súlyos fejsérülés okozta, miután lezuhant egy magaslatról, közölte szombaton a szlovák rendőrség.

A Sme azt írja, hogy a medve még a tragédia helyszínének közelében volt, de egy keresőkutya, némi ordítozás és egy figyelmeztető lövés segítségével sikerült elűzni.

A szlovák környezetvédelmi minisztérium a tragédiával kapcsolatban szombaton közölte: a rendőrség vizsgálja a tragikus esemény körülményeit. Amennyiben bebizonyosodik, hogy medvetámadás történt, arról tájékoztatást adnak.

Nyitókép: Sergio Pitamitz/VWPics/Universal Images Group via Getty Images

#Külföld#szlovákia#Alacsony-Tátra#medvetámadás#medve

Címlapról ajánljuk