Külföld

Vörös pandát és medvekuszkuszt akartak repülőgépen kicsempészni Bangkokból

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 7. 16:01

A thai vámosok hat indiait tartóztattak le a bangkoki nemzetközi repülőtéren, miután csomagjaikból 87 egzotikus állat került elő az ellenőrzés során.

Hat indiait tartóztattak le a thai vámosok a bangkoki Suvarnabhumi nemzetközi repülőtéren, mert védett állatokat akartak kicsempészni az országból, írja a BBC.

A thai vámhatóság közleménye szerint az indiai csempészek – öt férfi és egy nő – Mumbai-ba akartak repülővel utazni, és a becsekkolt kézipoggyászaik tételes ellenőrzése közben buktak le.

A gyanúsítottak nyolc gurulós bőröndöt akartak magukkal vinni az Indiába tartó gép utasterébe, ezekből a vámvizsgálat során összesen 87 egzotikus állat került elő, köztük papagájok, varánuszok, kaméleonok, különféle kígyók és gyíkok, énekesmadarak, denevérek, mókusok, majmok valamint egy vörös panda és egy medvekuszkusz is. A cikkünk tetején lévő képgaléria megmutatja, hogy milyen körülmények között próbálták kivinni Thaiföldről az értékes állatokat.

A csempészek akár tíz év börtönre is számíthatnak, különös tekintettel arra, hogy a vörös pandák fokozottan védett, kihalás szélén lévő emlősök.

A BBC a történtekkel kapcsolatban megemlíti, hogy Thaiföld az egzotikus állatok csempészetének egyik ázsiai központja, ahonnan elsősorban Kínába és Vietnámba viszik megrendelésre a ritka fajokat, de az utóbbi időben India is egyre gyakoribb célország.

#Külföld#thaiföld#képgaléria#csempészet#egzotikus állat#vörös panda

Címlapról ajánljuk