Külföld

Ilyen, amikor százezer manórúd a levegőbe röpül

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. március 5. 20:21

Tűz ütött ki hétfőn egy egyszer használatos vape-rudakat tároló detroiti raktárban, a környék mintha háborús zónává változott volna.

Tűzvész pusztított hétfőről keddre virradó éjjel egy Linton Township-i raktárban, Detroit külvárosi részén, jelentette az Associated Press. A lángok este kilenc előtt csaptak fel, és hamarosan robbanások sorozata kezdődött. A tűzoltók órák múlva tudták csak a tüzet megfékezni, a raktár romjai pedig még kedden is parázslottak.

A helyszíni beszámolók szerint a környék olyan volt, mint valami háborús zóna, a folyamatos robbanások mellett mintha lövedékek is repültek volna szerteszét a lángoló épületből. 


Éppen ezért kezdetben azt lehetett hinni, hogy tűzijátékot tároltak a raktárban, de később kiderült, hogy egy vape-rudakat forgalmazó cég készlete esett a tűz martalékául:

százezer egyszer használatos Goo e-cigi és a hozzájuk tartozó gáztöltő flakonok robbantak fel.

A butángáz tartalmú palackok a hő hatására felrobbantak, és mint megannyi rakéta lőttek ki minden irányban a raktárból. Volt, amit 1,6 kilométerrel odébb szedtek össze. 


Egy pár száz méterrel messzebb bámészkodó 19 éves férfit az egyik ilyen palack eltalált, olyan szerencsétlenül, hogy a helyszínen életét vesztette. Az egyik tűzoltóautó szélvédőjébe is vágódott egy fém flakon, a kocsiban ülő egyik tűzoltót megsebesítve. 

#Külföld#egyesült államok#Michigan#detroit#tűzvész#vape#manórúd

Címlapról ajánljuk