Külföld

Elküldte a p...ba a kapitányt a részeg nászutas férfi, lezavarták a gépről

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 31. 18:16

Nem volt hajlandó abbahagyni a vapezést, ráadásul csúnyán beszólt a kapitánynak egy angol férfi, aki újdonsült feleségével Santorinire akart repülni.

Bűnösnek vallotta magát, ezért felfüggesztett börtönbüntetéssel megúszta a 43 éves Christopher Thomson, aki tavaly szeptember 16-án kirívóan botrányosan viselkedett a Jet2 légitársaság egyik járatán, jelentette a Manchester Evening News.

Thomson újdonsült feleségével Santorini szigetére indult, és már mindketten részegek voltak, amikor a beszállítás némi késéssel megkezdődött. A férfi e-cigarettát szívott még azután is, hogy elfoglalta a helyét a repülőgépen, és a légiutas-kísérők kérése ellenére sem hagyta abba a vapezést.

Ekkor maga a kapitány próbálta jobb belátásra bírni az ittas Thomsont, aki válaszul annyit mondott, hogy menjen a p…ba.

A kapitány túl nagy biztonsági kockázatnak ítélte meg a férfi kiszámíthatatlan viselkedését, és nem volt hajlandó felszállni. A járatot végül törölték is, Thomsont pedig letartóztatták.

Amikor megbilincselve beültették egy várakozó rendőrautóba, még kiabált a feleségének, hogy filmezze le az esetet, és keressen ügyvédet.

Az ítélethirdetéskor a bíró elmondta, hogy a férfi viselkedésével veszélyt jelentett más utasokra, ráadásul azzal, hogy a járatot törölték hatalmas károkat okozott a légitársaságnak.

A férfi 10 hét börtönt kapott, amelyet egy évre felfüggesztettek, és 180 óra közmunka elvégzésére kötelezték. A Manchester Evening News képei szerint Thomson a bíróságot elhagyva rögtön vapezni kezdett.

Az RTL Fókusznak egy pszichológus arról beszélt, hogy az alkohol kilencszeres mértékben hat a levegőben, ezért nem ajánlja a repülésfóbiásoknak az italt:


Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#részeg#egyesült királyság#Santorini#nászút#vapezés#járattörlés

Címlapról ajánljuk