Külföld

Kétszer akartak szilveszterezni a bulizó időutazók, de rossz évben landoltak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. január 2. 19:32

A United Airlines légitársaság UA200-as járatára sokan azért vettek jegyet, hogy szilveszter éjjel Guamból Honoluluba repülve 2024-ből 2023-ba lépjenek vissza, így kétszer is megünnepelhessék az újév beköszöntét. Számításukat azonban keresztülhúzta a légiközlekedés ördöge.

Szilveszteri időutazással próbálkoztak a United Airlines légitársaság UA200-as járatának utasai, de nem jártak sikerrel, írja a Fox News.

A járat 2024. január 1-jén, reggel 7 óra 35 perckor szállt volna fel Guamból, hogy kelet felé repülve, a nemzetközi dátumválasztó vonalat átlépve 2023. december 31-én, este 6 óra 50 perckor landoljon Honoluluban.

A jegyet váltó utasok java részt azért választották ezt a belföldi járatot, hogy miután Guam szigetén megünnepelték az újévet, Hawaii-ra repülve ismét koccinthassanak éjfélkor.

Maga a légitársaság is ezzel reklámozta a járatot: 

Csak egyszer élsz, de szilveszterezni kétszer is lehet.

Sajnos a számításokba hiba csúszott: a gép jókora késéssel, kora délután, 1 óra 49 perckor tudott csak felszállni Guamról, és Honoluluban január 1-jén, éjfél után 30 perccel landolt. Azaz mindössze félórán  múlt, de az utasoknak nem sikerült visszalépni a maguk mögött hagyott 2023-as évbe.


Nyitókép: United Airlines egyik gépe Guam repterén – Fotó: Andrew Woodley/Universal Images Group via Getty Images

#Külföld#egyesült államok#united airlines#szilveszter#újév#időutazás#kudarc

Címlapról ajánljuk