Külföld

Bizarr konyhai beavatási erőszak miatt rúgták ki a biarritzi luxushotel sztárséfjét

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. december 29. 18:30

Az ötcsillagos Hotel du Palais séfje, Aurelien Largeau azért távozott, mert állítólag tétlenül nézte, ahogy egy konyhai kisegítőt szexuálisan megaláztak. A történet aztán fordulatot vett.

Furcsa szállodai botrány borzolja a kedélyeket Franciaországban, miután váratlanul felmondott Aurelien Largeau, a patinás biarritzi luxushotel, az ötcsillagos Hotel du Palais séfje. A hírt a szálloda illetékesei közölték csütörtökön, miután a Sud Ouest regionális napilap arról számolt be, hogy megalázó beavatási rituálén esett át egy kisegítő dolgozó a neves tengerparti hotel konyhájában.

A lap egy interneten megjelent – azóta törölt – videóra hivatkozva azt írta, hogy a konyhai kisegítőt a szakácsok meztelenre vetkőztették, egy székhez kötözték, szájába almát tettek, végbelébe pedig sárgarépát dugtak. A december 2-án történt beavatási kegyetlenkedés áldozata állítólag órákig volt így a székhez kötözve, Aurelien Largeau, a Michelin-csillaggal kitüntett sztárséf szeme láttára.

A megalázó incidens Aurelien Largeau séf felügyelete alatt és jelenlétében történt, írta a Sud Ouest. A történtekkel kapcsolatban az ügyészség előzetes vizsgálatot indított szexuális zaklatás és erőszak vádjával, jelentette az AFP francia hírügynökség.

„Ez az incidens nem tükrözi azokat az értékeket, amelyeket védünk és képviselünk” – mondta a Hyatt szállodalánc szóvivője. „Kivizsgáltuk az ügyet, és meghoztuk a megfelelő döntéseket. Kollégáink, ügyfeleink és partnereink biztonsága, egészsége és jóléte abszolút prioritás számunkra.”

A történet azonban nem ért itt véget. Pénteken a Liberation arról írt, hogy fordulat történt a biarritzi ügyben. Pénteken, azaz a szexuális zaklatással és erőszakkal kapcsolatos előzetes vizsgálat megindítását követő napon megszólalt a kirúgott Aurélien Largeau, valamint az állítólagos áldozat is.

A sztárszakács ügyvédje útján azt közölte, hogy az ellen felhozott vádak hamisak. „Nem volt se sárgarépa, se alma, se levetkőztetett ember. Ami elhangzott, az nem történt meg.” Az ügyvéd szerint búcsúbulit rendeztek a konyhán, és a kötözött malacot idéző jelenetet az állítólagos áldozat maga kezdeményezte. Aurélien Largeau ügyvédje közölte azt is, hogy ügyfele feljelentést kíván tenni a Sud-Ouest című újság ellen. Az ügyvéd egyúttal azzal vádolta meg a biarritzi hotelt üzemeltető Hyatt-csoportot, hogy már régóta meg akartak szabadulni ügyfelétől, és ehhez most kapóra jött a lap cikke.

Az állítólagos áldozat, egy bizonyos Lucas a France Bleu rádióban beszélt a történtekről, és ő is tagadta, hogy szexuális zaklatás áldozata lett volna, ami történt azt baráti viccelődésnek minősítve. Azt mondta, hogy sokkos állapotban van, mert nem gondolta, hogy ekkora felhajtás lesz a médiában a dologból.

Nyitókép: George Rose/Getty Images

#Külföld#franciaország#sztárséf#szexuális erőszak#botrány#biarritz#hotel du palais#Aurelien Largeau

Címlapról ajánljuk