Külföld

Sértőnek találta az osztályterembe kitett izraeli zászlót egy amerikai diák, a tanár erre megfenyegette, hogy lefejezi

Mohos MátéMohos Máté

2023. december 17. 19:30

Terrorvádak és gyermek elleni kegyetlenség miatt kell felelnie a középiskolai oktatónak.

Letartóztattak egy tanárt egy Georgia állambéli középiskolában, mivel lefejezéssel fenyegette egy hetedik osztályos diákját, aki sértőnek találta a tanár által az osztályteremben kihelyezett izraeli zászlót, írja az NBC.

Az 51 éves Benjamin Reese-nek terrorfenyegetés és gyermek elleni kegyetlenség vádjaiért kell felelnie. A december 7-i kommentjét 18 fiatalkorú és több tanár is hallotta a rendőrség adatai szerint. Az egyik szemtanú szerint a tanár konkrétan azt mondta a kislánynak, hogy „le fogom vágni a fejedet”.

Egy tanár arról számolt be, hogy az iskolában hallotta meg, ahogy Reese a zászlóról üvöltözik és antiszemitizmussal vádol egy diákot. Szerinte Reese azzal is megfenyegette a lányt, hogy elvágja a torkát, mielőtt kilátásba helyezte, hogy kirángatja az épületből, és levágja a fejét.

A tanár az incidens után nem tért vissza az iskolába. Az áldozat is elmesélte a történteket a rendőrségnek. Szerinte épp a folyosón sétált két barátjával, amikor meglátták az izraeli zászlót Reese tantermében. Mivel sértőnek találták a zászlót, beléptek a terembe, hogy megkérdezzék róla a tanárt.

Reese azt mondta, hogy azért tette ki a zászlót, „mert zsidó vagyok, és a családomnak vannak tagjai, akik ott élnek”. A diák ezután arról beszélt, hogy szerinte sértő a zászló, mert jelenleg az izraeliek ölik a palesztinokat (a Gáza övezetben a Hamász terrortámadása óta eddig nagyjából 20 ezren haltak meg és 55 ezren sebesültek meg). Reese ezt úgy értelmezte, hogy a diák Izrael jogát vitatja el a létezéshez, és antiszemitáskodik – ezeket a fejére is olvasta.

A diákok erre elhagyták a tantermet, de Reese követte őket, hogy tovább üvöltözhessen. Ekkor szembesítette a tanárt az iskolába beosztott rendőr és az igazgató. Reese beszámolt arról, hogy antiszemitának nevezte a diákot, és azt mondta, hogy ő maga egyáltalán nem viselkedett kirekesztően. 

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#usa#izrael#zászló#Hamász#tanár#diák#lefejezés#fenyegetés

Címlapról ajánljuk