Külföld

Pisztolyt szegezett kollégájára a rendőr, nehogy elspoilerezze az új Top Gun filmet

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. november 9. 19:06

Elítéltek egy ausztrál rendőrt, mert fegyvert fogott kollégájára, aki azzal viccelődött, hogy elmondja neki a Top Gun: Maverick tartalmát.

Az ausztrál bíróság bűnösnek találta és két év próbára bocsátást szabott ki Dominic Francis Gaynor rendőrre, aki májusban fegyvert fogott egyik társára, írja az ABC.NET.

A sydney-i rendőr épp szolgálatban volt, amikor 26 éves társa, Morgan Royston arról kezdett beszélni, hogy előző este látta a Top Gun: Maverick című filmet. Royston azzal poénkodott, hogy most el fogja mesélni a film tartalmát.

A helyiségben volt egy másik rendőr is, aki ekkor kiment. Gaynor nevetni kezdett, majd azt mondta:

El ne rontsd nekem a filmet, te p*csa! Agyonlőlek!

Eközben elővette Glock típusú szolgálati pisztolyát a tokjából és nagyjából öt másodpercig társa fejére célzott vele. Gaynor ujja mindeközben nem a ravaszon volt, így társa nem volt közvetlen életveszélyben.

Gaynor bűnösnek vallotta magát abban, hogy indokolatlanul, rendőrtársa biztonságára tekintet nélkül nyúlt lőfegyverhez.

Morgan Royston a bírósági ítélet után arról beszélt a sajtónak, hogy a történtek után depressziós lett, kilépett a rendőrségtől, elvesztette bizalmát a fegyveres testületben.

Nyitókép: Tom Cruise, a Top Gun filmek főszereplője, a Maverick 2022. májusi londoni bemutatóján – Fotó: Dave J Hogan/Dave J. Hogan/Getty Images

#Külföld#top gun#ausztrália#rendőrség#spoiler

Címlapról ajánljuk