Külföld

Elon Musk, Tucker Carlson és ifj. Donald Trump lelkes követője a lewistoni tömeggyilkos

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. október 26. 19:39

A legalább 18 embert megölő, még mindig szabadlábon lévő Robert Card fiókjait felfüggesztették a közösségi oldalakon, de a Twitterét még sikerült előtte kielemezni.

A legfrissebb híradások szerint még mindig szabadlábon van a lewistoni mészárlás fő gyanúsítottja. Robert Card, aki gépkarabélyával legalább 18 embert megölt és 13-at megsebesített szerdán a Maine állambeli Lewistonban, jelenleg ismeretlen helyen bujkál, miközben több száz rendőr igyekszik nyomára akadni.

Az egykori katonatiszt, fegyveroktató fiókjait időközben felfüggesztették a legnagyobb közösségi oldalakon, így se a Facebookon, se a Twitteren nem elérhetőek azok.

A heavy.com azonban nem sokkal azelőtt elemezte Robert Card twitteres aktivitását, hogy felfüggesztette azt. A korábban @RobertC20041800 címen elérhető profil alapján Robert Card egy jobboldali, sőt szélsőjoboldali nézeteket valló és megosztó felhasználónak tűnik.


Az általa követett, és rendszeresen lájkolt, megosztott prominens jobboldali, trumpista közéleti személyiségek és radikális jobboldali, MAGA-rajongó oldalak közt olyanokat találni, mint Elon Musk, Tucker Carlson, ifj. Donald Trump, Joe Rogan, a Proud Patriots, Catturd, a Trump Train, az EndWokeness, Jordan Peterson.  


A legtöbbet talán a SpaceX- és Tesla-főnök Elon Musk bejegyzéseit kedvelte, aki az utóbbi időben egyre többször oszt meg szélsőjobboldali tartalmakat illetve promótál összeesküvés-elméleteket.

Nyitókép: Scott Eisen/Getty Images

#Külföld#egyesült államok#maine#lewiston

Címlapról ajánljuk