Külföld

Orbán kedvenc amerikai tévése, Tucker Carlson műsort kap az orosz állami tévében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 22. 18:12

A Rosszija 24 csatornán hétvégente kerül adásba a „Tucker” című műsor.

Francis Scarr, a brit közszolgálati műsorszolgáltató (BBC) orosz médiát monitorozó szakértője pénteken Twitteren arról írt, hogy a jelek szerint Tucker Carlson saját műsort kap az orosz állami tévében.

Scarr már szeptember 13-án közzétett egy a Rosszija 24 csatornán futó, 19 másodperces promóciós snittet, amiben Tucker Carlson szerepel videómontázsban, majd végig egyetlen szót ismétlegetve: „Russia” (Oroszország), majd utolsóként azt, hogy „twenty four” (24).

A reklám orosz nyelvű felirata szerint „a nagymenő amerikai tévés szintet lépett – hozzánk”.

Pénteki posztjában Scarr egy friss screenshotot tett közzé, ami ugyanerről a futó műsorreklámról készített, és amiből már az is kiderül, hogy Tucker Carlson műsora hétvégenként jelentkezik majd a hírekre specializálódott 24-es csatornán.


A Tucker műsorát beharangozó snitt szerint Tucker Carlson angolul szólal meg, Francis Scarr szerint hangalámondással tálalják majd mondandóját az orosz nézőknek.

Az egyelőre nem világos, hogy Orbán Viktor kedvenc amerikai tévés személyisége teljesen új műsort készít az orosz tévének, vagy Twitteren futó saját műsorából ad át részleteket, hogy azokból összefoglalót készíthessen az orosz állami tévé.

Tucker Carlson műsort kap az orosz állami tévében
Orbán Viktor miniszterelnök (jobbra) interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 21-én, az interjú Carlson twitteres csatornáján jelent meg augusztus 30-án – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher


Nyitókép: Francis Scarr / Twitter / Rosszija 24

#Külföld#Tucker Carlson#orbán viktor#oroszország#propaganda#oroszbarát

Címlapról ajánljuk