Külföld

A 87 éves nő lecsapta egy székkel a betörőt, majd enni adott neki

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 5. 12:11

A 87 éves Marjorie Perkins az éjszaka közepén arra riadt, hogy valaki van a házában. Felvette a harcot a 17 éves betörővel, aki bevallotta, hogy nagyon éhes. A volt általános iskolai tanár megszánta, és megetette.

Különös betöréses eset történt az Egyesült Államokban, a Maine állambeli Brunswickben. A BBC beszámolója szerint egy 17 éves fiatal betört a 87 éves Marjorie Perkins házába, aki korábban 35 évig általános iskolai tanárként dolgozott.

„Ez volt a legrosszabb: felébredni a sötétben, hogy valaki áll feletted” – mondta a nyugdíjas tanárnő a BBC-nek.

„Meg foglak vágni” – fenyegette meg a fiatal betörő. Bár Perkins megrémült, védekezni kezdett. Felkapta az ágya mellett lévő kempingszéket és azzal ütötte-vágta a fiút, többször is fejen találva őt.

A fiú próbálta kicsavarni a kezéből a széket, de nem járt sikerrel. A dulakodásnak azzal lett vége, hogy a fiú a konyha felé kezdett hátrálni, miközben nagyon fáradtnak tűnt.

Iszonyatosan éhes vagyok

– mondta egyszer csak.

Ms Perkins azt mondta neki, hogy segítségre lenne szüksége, mire a srác azt felelte: „Kaptam már korábban is segítséget, de nem sokra mentem vele.”

Az idős nő ekkor felajánlott neki egy doboz kekszet mogyoróvajjal és mézzel, két fehérjeturmixot és két mandarint. A fiatalkorú betörő egy kekszet kezdett rágcsálni. A nő eközben hívta a 911-et, mire a srác elmenekült.

Mire a rendőrök megérkeztek Perkins otthonába, közölték vele, hogy a tinédzsert már elfogták és őrizetben tartják.

A 17 éves gyanúsított ellen egyebek mellett betöréses lopás és testi sértés miatt indult eljárás, és a fiatalkorúak fogdájában tartják fogva. Kiderült, hogy ő és áldozata régebbről ismerték egymást: a fiú kiskorában járt a tanárnőhöz füvet nyírni.

Nyitókép (illusztráció): "LAPD North Hills Home Burglary Investigation" by Chris Yarzab is licensed under CC BY 2.0 .

#Külföld#egyesült államok#maine#brunswick#betörés

Címlapról ajánljuk