Külföld

„Mindannyian Ukrajna állampolgárai vagyunk” – Kárpátaljára látogatott Volodimir Zelenszkij

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 3. 7:46

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök gazdasági és biztonsági kérdésekről tárgyalt a magyar közösség vezetőivel szerdai kárpátaljai látogatása alkalmával.

Kárpátaljára látogatott szerdán Volodimir Zelenszkij, az ukrán elnök megbeszéléseket folytatott a biztonságról és találkozott a magyar közösséggel, írja a The Kyiv Independent.

„Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lesz” – mondta Zelenszkij a régióban tett látogatása során.

A találkozón szó esett az megye „stratégiai határkérdéseiről” és „katonáink rehabilitációját szolgáló létesítményekről”. Szóba kerültek gazdasági aggályok is, a vállalkozások áttelepülése és a munkahelyteremtés kérdései.


Zelenszkij Beregszász városába is ellátogatott, ahol találkozott a magyar közösséggel és kitüntetéseket adott át katonáknak. Zelenszkij elnök szerint ez volt az első ilyen találkozó az ukrajnai magyar közösség képviselőivel.


„Mindannyian Ukrajna állampolgárai vagyunk: magyarok, ukránok és az összes többi nemzetiségi közösségünk” – mondta Zelenszkij.

Az elnök külön köszönetet mondott a magyar közösség tagjainak az ukrán honvédelemhez való hozzájárulásukért.


A látogatás során Zelenszkij beszédet mondott a diplomáciai képviseletek vezetői előtt, bejelentette egyebek mellett az ukrán pilóták F-16-osokra való kiképzésének megkezdését.

Nyitókép: Володимир Зеленський / Twitter

 

#Külföld#ukrajna#orosz-ukrán háború#kárpátalja#Volodimir Zelenszkij

Címlapról ajánljuk