Külföld

A legkorszerűbb harckocsival csábítja egy óriásplakát az oroszokat a hadseregbe, a képpel azonban van egy kis gond

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. július 24. 14:57

Vajon milyen tank látható a plakáton? T-90? T-14 Armata? Ugyan, dehogy!

Napokkal ezelőtt kezdett keringeni a közösségi oldalakon (Redditen, Twitteren) egy óriásplakátról készült fotó, ami sokaknak szerzett derűs pillanatokat. A fentebb is látható kép állítólag egy dél-orosz városban, a Sztavropoli határterületben lévő Kiszlovodszkban készült, és egy orosz toborzóplakátot ábrázol.

Velünk vagy?

– kérdezi a propagandaplakát, ami két hazafias hashtaget is kínál a katonaság iránt érdeklődő helybélieknek: #kiszlovodszkváros és #kiszlovodszkapatriótákért

A plakát a világ egyik legkorszerűbb harckocsijával csábítja az Ukrajnában harcoló orosz hadseregbe jelentkezőket. A gond csak annyi, hogy a tank se nem T-90, se nem T-14 Armata (az orosz hadsereg két legkorszerűbb harckocsija), hanem 

a spanyol hadsereg egyik német gyártmányú Leopard 2A6E harckocsija, 

azaz egy echte NATO harci eszköz. A plakát készítője annyi fáradtságot azért vett, hogy levette a tankról a spanyol címert.


A plakátot védelmébe vevők mondhatnák, hogy ez egy harci sikerekkel büszkélkedő plakát és a képen egy Ukrajnában zsákmányolt spanyol Leopard 2A6E látható, ezzel viszont az a gond, hogy ilyen tankokat nem adott katonai segélyként Spanyolország (Leopard A4-eseket viszont igen).

Nyitókép: Arcapelian/Reddit

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#hadsereg#leopard 2#leopard harckocsi#toborzás#óriásplakát

Címlapról ajánljuk