Külföld

1 éves csecsemő és további gyerekek haltak meg a porig rakétázott kramatorszki pizzériában

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 28. 7:22

A kedd este megtámadott pizzéria rendkívül népszerű volt, este igen sokan voltak ott. Nyolcra nőtt a halálos áldozatok száma, az orosz rakétázásnak 56 sérültje is van.

Mint arról kedd este az rtl.hu is beszámolt, orosz rakétatámadás ért egy forgalmas pizzériát a kelet-ukrajnai Kramatorszk belvárosában. Az első hírek még arról szóltak, hogy a támadásban három ember meghalt, 25-en megsebesültek.

Szerda reggelre azonban tovább nőtt a halálos áldozatok és a sérültek száma is, jelentette az Ukrinform. A friss jelentések szerint a támadásban nyolcan vesztették életüket, köztük három gyerek. Az ukrán város mentőszolgálata azt közölte, hogy 56 sérültje van a támadásnak, köztük egy egyéves csecsemő. Az áldozatok száma még növekedhet, mivel a pizzéria romjai alatt még lehetnek emberek, a kutatás még folyamatban van.


Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó szerint két rakétát lőttek ki a városra, az egyik a belvárosi étkezdét találta le, ahol sok civil tartózkodott. A Guardian szerint növelte a lehetséges civil áldozatok számát, hogy a támadás este történt. A pizzéria különösen népszerű volt a külföldi újságírók közt, akik gyakran onnan dolgoztak.


Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter a Telegramon közölte: Oroszország szándékosan vesz célba zsúfolt helyszíneket. Az egykor 150 ezer lakosú Kramatorszk Kelet-Ukrajnában, a frontvonaltól mintegy 30 kilométerre található. 

Nyitókép: Narciso Contreras/Anadolu Agency via Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#rakétatámadás#pizzéria#kramatorszk

Címlapról ajánljuk