Külföld

Hétéves gyerek lőtt agyon egy ötévest Kentuckyban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 20. 21:36

A valószínűleg véletlenül lelőtt ötéves gyereken már nem tudtak segíteni a kiérkező mentősök. 

Halálos lövést adott le hétfő este egy hétéves gyerek egy ötévesre az Egyesült Államokban, Kentucky állam keleti részén fekvő McKee település egyik lakóépületében, írja az MTI az Associated Press jelentésére hivatkozva.

Az előzetes vizsgálat eredménye szerint nem szándékos bűncselekmény, hanem fegyverbaleset történt. A jelentés szerint a lelőtt kisgyereken a mentők életmentő beavatkozást próbáltak végrehajtani, de nem jártak sikerrel. A Jackson megyei halottkém a helyszínen halottnak nyilvánította a gyereket.

A kentuckyi rendőrség folytatja a nyomozást a felelősség megállapítása érdekében. A két gyerek személyazonosságát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az USA keleti részén fekvő államban – a Giffords Law Center szerint – nincs olyan jogszabály, amely büntetné azokat, akik nem zárják el biztonságos helyre a lőfegyverüket. Tilos azonban „szándékosan, tudatosan vagy gondatlanul” kézifegyvert adni kiskorú kezébe. Kivéve, ha a kiskorú törvényesen fegyvertartási engedéllyel rendelkezik.

Az Everytown for Gun Safety nevű érdekvédelmi szervezet szerint az Egyesült Államokban idén eddig több mint 150 olyan eset történt, amikor gyerek kezében véletlenül sült el fegyver, ami miatt legkevesebb 58 ember meghalt és 101-en megsebesültek. Ezek közül három történt Kentuckyban.

Nyitókép (illusztráció): „Flower Girl & Toy Gun” by greenmelinda is licensed under CC BY 2.0

#Külföld#egyesült államok#kentucky#fegyvertartás#gyerek#agyonlőtték

Címlapról ajánljuk