Külföld

A macskáira hagyta 850 milliót érő házát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 20. 20:26

Egy 84 éves korában elhunyt floridai nő hét perzsamacskát hagyott hátra maga után. A nő 850 millió forintot érő 372 négyzetméteres házát és minden ingóságát rájuk hagyta.

Nem mindennapi örökösödési eset tartja izgalomban a flordai Tampa lakosait. Tavaly novemberben 84 éves korában elhunyt Nancy Sauer, aki után nem maradt örökségre jogosult családtag, miután ingatlanos férje és fia is hamarabb távozott az élők sorából.

A Tampa Bay Times cikke szerint a nőnek két szenvedélye volt: szenvedélyesen imádott vásárolni és imádta a macskákat, hét perzsamacskát tartott maga mellett. Nancy Sauer otthonában 50 Tiffany lámpát, 200 ma már ritkaságnak számító Austin Productions szobrocskát halmozott fel, ráadásképp egy 5000 darabos ékszerkollekciót is maga után hagyott. 

Nancy Sauer végrendeletében a macskáira hagyta mindenét.

A nő örökségének felszámolása folyamatban van: az ingatlanügynökség a múlt hét pénteken afféle garázsvásárt tartott a nő ingóságaiból, amire rengetegen érkeztek.

A 372 négyzetméteres ház értékét 2,5 millió dollárra becsülik. Nancy Sauer halála előtt kikötötte, hogy a macskáit nem lehet egymástól szétválasztani és máshová költöztetni. Ez elvileg azt jelentené, hogy az ékszerekkel és szobrokkal ellentétben az ingatlant mindaddig nem lehet eladni, míg a macskák élnek.

Ezt hat hónapig tiszteletben is tartották, egy helyi állatvédő szervezet gondoskodott is az állatokról, de most a Hillsborough megyei bíróság úgy döntött, hogy nem élhet hét macska gazdátlanul a házban, új otthont és új gazdát kell nekik találni.

A fiatal, öt év körüli macskák öröksége életük végéig fedezni fogja etetésük és orvosi ellátásuk költségeit.

Nyitókép (illusztráció): "Four Persian Cats" by RebaSpike is licensed under CC BY 2.0 .

#Külföld#egyesült államok#florida#Tampa#örökség#perzsa macska#macska

Címlapról ajánljuk