Külföld

Sokat panaszkodtak a lakók, betiltotta az önkormányzat a szexelést a népszerű nudista strandon

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 1. 13:16

A hollandiai kisváros közkedvelt nudista strandján az átlagosnál többször gabalyodtak egymásba a naturisták, vagyis inkább az alkalmi szexet keresők.

Új, a nyilvános szexet is tiltó táblákat helyezett ki a hollandiai Oranjezon város önkormányzata a helyi nudista strand környékén, írja az Omroep Zeeland.

A váratlanul felbukkant táblákon egyebek mellett olyan piktogram látható, ami a közösüléstől való tartózkodásra szólít fel. Erre a polgármester szerint azért volt szükség, mert évente 24-30 panasz futott be a hivatalba, a nudista strandon szexelők miatt.

A polgámester szerint semmi gond nincs azzal, ha valakik szeretnek meztelenül strandolni, az is előfordul, hogy eközben megkívánják egymást, de ha egy hely állandó szexrandik helyszínévé válik, az már gondot jelent. Frederiek Schouwenaar úgy véli, az ilyesmi rossz hatással lehet a közbiztonságra, és bár a városban egyelőre nem fajult még el a helyzet, jobbnak látták, ha figyelmeztetik a naturista strandolókat a helyénvaló viselkedésre.


A város vezetője szerint az utóbbi időben egyre gyakoribbá vált, hogy internetes szexpartnerkeresőkön az oranjezoni nudista strandot adják meg találkahelyként. „Aztán ott várnak egymásra meztelenül, néha még azt sem tudják, hogy pontosan ki lesz az aktuális partnerük. Emiatt előfordul, hogy vadidegeneket zaklatnak” – mondta a polgármester, aki a strandra járó kisgyerekes családok miatt is indokoltnak látta a tengerparti szex betiltását, hogy ne kelljen felajzott, szexpartnert kereső férfiakkal találkozniuk.

A strand környékén vendéglátóhelyeket üzemeltető helybélieket meglepte az új táblák kihelyezése, szerintük ugyanis egyáltalán nem annyira súlyos a helyzet, mint azt a polgármester lefestette. „Olykor-olykor előfordul persze az ilyesmi, de botorság lenne azt sugallni, hogy itt valamiféle Szodoma és Gomorra lenne” – fogalmazott Marco Wiechert, aki szerint a helyi nagyon keresztény és nagyon konzervatív párt képviselői panaszkodnak főként a nudista strandon előforduló szex miatt.

Egy másik vállalkozó más ok miatt ellenzi a tiltó táblákat: úgy véli, emiatt csak még több szexturista fog érkezni a környékre, és elijesztik a családosokat.

Nyitókép (illusztráció): Allen J. Schaben/Los Angeles Times via Getty Images

#Külföld#hollandia#nudista strand#szex#betiltották#oranjezon

Címlapról ajánljuk