Külföld

Nyomulnak előre az orosz partizánok, újabb településeket foglalhattak el

Dévai LászlóDévai László

2023. május 23. 20:36

Több helyen is behatolhattak az országba, nehéz most megmondani, mi történik Belgorod régióban.

Egyelőre biztos információk hiányában csak találgatni lehet, hogy mi történik Belgorod régióban. Az orosz védelmi minisztérium szerint sikerült visszaverni az „Ukrajnából benyomuló csapatokat”. Egyes információk szerint viszont a Putyin-ellenes orosz erők újabb településeket foglalhattak el a régióban, írja a 24.hu.


Az Ukrajna oldalára álló fegyveres orosz erők újabb két települést vonhattak az ellenőrzésük alá, egészen pontosan Gorkovszkijt és Scsetinovkát, közölte Igor Girkin, a szeparatista Donyecki Népköztársaság egykori védelmi minisztere. A Twitteren terjedő információk szerint az orosz partizánok egyszerre több helyen is behatolhattak az országba.

A 168 a Bellingcat nevű oknyomozó portálra hivatkozva azt írja, kifejezetten veszélyes neonácik milicisták tűntek fel a Putyin-ellenes partizánok között. Sokáig azt lehetett tudni, hogy az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) és a Szabadságot Oroszországnak légió (LSR) kizárólag oroszokból álló csapatai törtek be Belgorod. A helyzet komolyságát jelzi, hogy az ukrán kormány minden hivatalos kapcsolatot és együttműködést tagad a felkelőkkel.

A portál információ szerint a szabadcsapatokat az a neonáci Alekszej Levkin vezeti, aki évekkel ezelőtt hagyta el Oroszországot. Ő szervezte meg azt a Wotanjugend nevű szervezetet, amely Hitlert és a náci Németországot éltette.


Nyitókép: Gavriil Grigorov / MTI / AP / Szputnyik

#Külföld#orosz-ukrán háború#orosz partizánok#ellenállás#település

Címlapról ajánljuk