Külföld

Karácsony Gergely lőtt egy szelfit Scarlett Johanssonnal – fotókon mutatjuk, milyen lett a budapesti Madame Tussauds, ahol Zámbó Jimmy, Bud Spencer és Palvin Barbi van egy helyen

Hamberger DávidHamberger Dávid

2023. május 23. 17:48

Hamarosan nyílik a világ 24. Madame Tussauds múzeuma Budapesten, és már az is kiderült, kik kaptak benne helyet. A hazai sztárok mellett világhírű magyar sportolók, tudósok és kulturális ikonok viaszszobra is megtekinthető a Dorottya-udvar falai között. Mutatjuk, hogyan néznek ki az élethű alkotások.

Lehullott a lepel, bemutatták a főváros legújabb nemzetközi turisztikai attrakcióját, a budapesti Madame Tussauds-t. A megnyitón többen is beszédet mondtak, köztük Kreinbacher József, a múzeum tulajdonosa is. 

Kreinbacher már-már meghatódva számolt be arról, hogy mennyire fontos számára ez a projekt, és hogy egyik legfőbb célja jelenleg, hogy Budapest felemelkedjen a vezető élményvárosok közé. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is egyetért Kreinbacher elképzelésével, az RTL-nek azt mondta, hogy szerinte Budapest méltó város egy ilyen kiállításhoz. 

Az összes figura szinte olyan, hogy az ember várja, hogy megmozduljanak vagy megszólaljanak. Természetesen azoknak a szobroknak örülök a legjobban, akik a magyar történelemhez kapcsolódnak, de azért csináltam egy szelfit Scarlett Johanssonnal.

Fotók: Zámbó Jimmy, Palvin Barbara és Hosszú Katinka egy helyen – megnyitja kapuit a budapesti Madame Tussaud
Kreinbacher József tulajdonos és Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

A múzeumban összesen 51 élethű figura van, köztük 17 magyar vonatkozású. Íme a teljes magyar lista:

Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István, Zámbó Jimmy. (És hogy mennyire élethűek a figurák, kiderül a fenti képre kattintva nyíló galériánkból.)

Az eseményen megjelent a Zámbó család is, akik természetesen Zámbó Jimmy miatt érkeztek a megnyitóra.

A temetőbe sem jártam ki apuhoz, mert nem éreztem magam annyira közel hozzá. De ez lesz az új vándorhelyem, megnyugvást ad ez a része a múzeumnak

– mondta Zámbó Krisztián az RTL-nek. Jimmy fia szinte biztos benne, hogy sokan nem fognak egyetérteni azzal, hogy az apja is helyet kapott a magyarok között, de szerinte ez egyértelmű választás volt a múzeum részéről.

Egy kicsit a hatása alatt vagyok, ma látom én is először élőben saját magamat. Megnéztem magam hátulról is, mert ugye azt sosem szoktam

– mondta nevetve Hosszú Katinka, aki teljesen le volt nyűgözve a múzeum láttán.

A látogatók kizárólag Budapesten találkozhatnak Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű másaival, ezeket sehol a világon nem mutatták még be.

Rajtuk kívül a közül a következő hírességek, sportolók és politikusok viaszfigurái várják a látogatókat:

Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penelope Cruz, Hszi Csi-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ryan Gosling, Ariane Grande, Tom Hanks, Whitney Houston, Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Madonna, Freddie Mercury, Lionel Messi, Marilyn Monroe, Brad Pitt, Rihanna, Cristiano Ronaldo, Ronald Reagan, Will Smith, Steven Spielberg, Donald Trump és Bruce Willis.

#Külföld#Madame Tussauds#budapest#képek#hosszú katinka#zámbó jimmy#palvin barbara#kossuth lajos#mátyás király#Papp László#puskás ferenc#sissi#szent istván#Széchenyi István#képgaléria

Címlapról ajánljuk