Külföld

Orosz-ukrán háború: valami történik Belgorodnál, oroszok harcolnak oroszokkal

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 22. 14:04

Több páncélozott járművel, tüzérségi támogatással elfoglaltak egy orosz határőrsöt, a hírek szerint a Putyin-ellenes Szabad Oroszországért Légió indított támadást.

Egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történik Belgorodban, az Ukrajnával határos belgorodi területen. Oroszországnak ezen részéből elmúlt hetekben, hónapokban sok szabotázsakcióról, elszórt támadásokról lehetett hallani, hétfőn azonban minden korábbinál nagyobb szabású akcióról érkeztek hírek.


A Telegram és Twitter csatornákon megjelent videók és fotók szerint valakik több páncélozott járművel, tüzérségi támogatással elfoglaltak egy orosz határőrsöt Kozinka városában. A meg nem erősített híradások szerint az önkéntesekből álló, Putyin-ellenes Szabad Oroszországért Légió alakulatai indítottak támadást, erről ők maguk tettek bejelentést Telegramon.


Az összecsapásokban az orosz hadsereg állítólag helikoptereket és tüzérséget is bevetett, egyes jelentések szerint ukrán oldalról drónos és tüzérségi támogatást kapnak a Szabad Oroszországért Légió egységei.

A hadműveletek célja egyelőre nem világos.

Belgorod nagyjából 30 kilométerre van a határtól, hasonlóan, mint a túloldalon Harkiv, amit még tavaly ősszel foglaltak vissza az  ukránok.

#Külföld#orosz-ukrán háború#ukrajna#oroszország#belgorod

Címlapról ajánljuk