Külföld

Orális szexre kényszerítette őt, miközben telefonált – állítja Rudy Giuliani volt alkalmazottja

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 16. 10:20

A bírósági papírok szerint Donald Trump egykori ügyvédje ivott mint a kefekötő, alkalmazottaitól elvárta a rendszeres szexet. Rudy Giuliani tagadja a vádakat.

Beperelte Rudy Giuliani volt New York-i polgármestert, Donald Trump személyes ügyvédjét egy nő, akit állítólag feketén alkalmazott a 78 éves jogász, míg az elnöknek dolgozott, írja az Associated Press.

Noelle Dunphy hétfőn benyújtott hetvenoldalas keresetében azt állítja, hogy Giuliani szexre kényszerítette őt, és hogy csaknem kétmillió dollárnyi fizetéssel tartozik neki.

A nő üzleti fejlesztési igazgatóként és sajtótanácsadóként állt Rudy Giuliani alkalmazásában 2019 és 2021 között.

A New York-i bíróságra beadott kereset szerint Donald Trump egykori ügyvédje ivott mint a kefekötő, habzsolta a Viagrát és a nőket, alkalmazottjaitól elvárta a rendszeres szexet. Noelle Dunphy összességében tízmillió dollárra perli Rudy Giuliani-t.

Rudy Giuliani határozottan tagadta az ellene felhozott magánvádakat, amiket már januárban is megszellőztett Noelle Dunphy. Giuliani ügyvédje korábban azt közölte, hogy Noelle Dunphy sosem dolgozott Giuliani csapatában.

Szexre kényszerítés és kétmilliós tartozás miatt perelte be Rudy Giulianit egy volt alkalmazottja
Rudy Giuliani és Noelle Dunphy (bal szélen) – Fotó: SUPREME COURT OF THE STATE OF NEW YORK 


Noelle Dunphy azt állítja, hogy több hangfelvétel is a birtokában van, amik az igazát bizonyítják. Az egyik felvételen állítólag az hallható, hogy szexre célozgat, sőt, szexet követel, majd szexista, rasszista és antiszemita kijelentéseket tesz. A keresethez üzenetváltásokról készült screenshotokat is csatolt a nő, amik szintén az állításait támasztják alá.

Szexre kényszerítés és kétmilliós tartozás miatt perelte be Rudy Giulianit egy volt alkalmazottja
Üzenetváltások


A nő keresete szerint Giuliani 2019 januárjában vette őt fel azzal, hogy évi egymillió dollárt kereshet nála, mint tanácsadó. Rudy Giuliani állítólag azt mondta, hogy fizetni majd akkor tud, ha sikerült elválnia harmadik feleségétől.

Giuliani már a legelső munkanapján szexuálisan közeledett a nőhöz, csókolgatta, és azt mondta neki, hogy munkaköri kötelessége őt szexuálisan kielégíteni. Volt, hogy Giuliani orális szexre kényszerítette a nőt, miközben ő fontos üzleti partnerekkel beszélt telefonon.


A keresetben az is olvasható, hogy Giuliani azt követelte, hogy a nő bikinit viseljen munka közben, videóhívások alatt pedig arra utasította, hogy vetkőzzön le. A bírósági dokumentum szerint Giuliani gyakran utalt úgy rá, mint a kislányára.  


Giuliani 2019 decemberében elvált feleségétől, de alkalmazottját továbbra sem fizette a megállapodásnak megfelelően, csupán 12 ezer dollárt adott neki, ami épp csak fedezte a megélhetését. Giuliani állítólag azt is megígérte a nőnek, hogy ingyen ellátja a jogi védelmét, egy volt barátja ellen évek óta húzódó nemi erőszak és bántalmazás ügyében.

A kereset egyik belpolitikailag súlyos állítása, hogy Giuliani legalább egy alkalommal megemlítette, hogy kétmillió dollárért elnöki kegyelmet tud intézni, az összegen pedig ő és Trump fele-fele osztozkodnak.


Nyitókép: Jacquelyn Martin / MTI

#Külföld#rudy giuliani#donald trump#per#szexuális visszaélés#nők elleni erőszak#new york#egyesült államok

Címlapról ajánljuk