Külföld

Olvastak III. Károly szájáról: erősen panaszkodott Kamilla királynénak a koronázás napján

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 8. 13:38

A brit uralkodó a koronázás tervezett kezdete előtt öt perccel érkezett meg a Westminster apátsághoz, ahol kicsit megvárakoztatták. Most kiderült, hogy mit súgott oda ekkor feleségének.

Szájról olvasó szakértő fejtette meg a Sky Newsnak, hogy mit mondhatott III. Károly király feleségének Kamillának a szombati koronázási ceremónia kezdete előtt.

A brit uralkodó szombat reggel, kicsivel a tervezett kezdés előtt, csepergő esőben érkezett meg pompás, aranyozott hintóján a Westminster apátság kapujához, ahol öt percig várakoztatták. Fia, Vilmos herceg és felesége, Katalin, valamint gyerekeik, Sarolta és Lajos késve érkeztek, pedig nekik már a templomban kellett volna ekkor ülniük. Végül ők hatan nagyjából egy időben vonultak be.

A ceremóniát élőben közvetítő kamerák azt mutatták, hogy Károly király a hintóban ülve valamit mondott feleségének, Kamillának. A szájról olvasó szakértő szerint az alábbiakat mondta az uralkodó: „We can never be on time. There's always something... this is boring.”

Ez magyarul nagyjából annyit tesz, hogy

Folyton elkésünk mindenhonnan. Mindig közbejön valami. Nagyon unom már.

A szervezők hivatalos közlése szerint alapvetően minden a terveknek megfelelően zajlott, csupán egy-két apróság jött közbe. A nézőknek például az tűnhetett fel, hogy a koronát milyen sokáig – 8 hosszú másodpercig – igazgatta a püspök, mire sikerült végre stabilan elhelyezni a király fején.


Nyitókép: Toby Melville - WPA Pool/Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#iii. károly#koronázás#szájról olvasó

Címlapról ajánljuk