Külföld

Videó: lángolva zuhant le egy orosz MiG-31-es vadászgép Murmanszk térségében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 26. 18:04

A két pilóta állítólag sikeresen katapultált, mielőtt gépük egy tóba csapódott volna.

Lezuhant április 26-án szerdán egy MiG-31-es katonai repülőgép Észak-Oroszországban, Murmanszk térségében, jelentette a TASSZ orosz állami hírügynökség. A kétüléses, két hajtóműves, nehéz elfogó vadászgép rutinrepülésen vett részt, amikor kigyulladt az egyik hajtóműve. A lángoló, sűrű fekete füstöt húzó repülőgép végül lakott területektől távol, egy tóba csapódott.

A pilóták valószínűleg katapultáltak, legalábbis szemtanúk láttak két ejtőernyőst aláereszkedni, mielőtt a gép lezuhant volna.

A lángolva zuhanó gépról több videófelvétel is készült:


A baleset Moncsegorszk városától 10 kilométerre történt, Rizs-Guba szigetéhez közel. A védelmi minisztérium megerősítette a gép lezuhanásával kapcsolatos információkat, a minisztérium azt közölte, hogy a pilóták katapultáltak, túlélték a balesetet, a hadsereg kutató-mentő szolgálata kimentette őket..

A Mikojan-Gurevics MiG-31 egy negyedik generációs (1982 óta szolgáló), kétüléses, nagy hatótávolságú szuperszonikus, minden időjárási körülmények között működő elfogó vadászgép. A gép hatcsövű 23 mm-es gépágyúval van felszerelve, és különféle típusú levegő-levegő és levegő-föld rakétákkal, hiperszonikus rakétával és légibombákkal szerelhető fel. Az Ukrajnai elleni légitámadásokban aktívan részt vesznek Kinzsal hiperszonikus rakétával felszerelt MiG-31-esek.

#Külföld#orosz-ukrán háború#oroszország#mig-31#lezuhant#Murmanszk

Címlapról ajánljuk