Külföld

Gyilkossággal vádolnak egy 12 évest, aki halálra gázolt egy nagymamát

rtl.hurtl.hu

2023. április 8. 11:39

A hatvanéves brit nőt a háza előtt ütötték el, a saját autójával. 

Emberölés vádjával állítanak bíróság elé egy 12 éves brit fiút nagymamája halála miatt, akit saját autójával gázoltak halálra Sheffield városában található otthona előtt – jelentette a helyi sajtó. Marcia Grantet szerdán, helyi idő szerint este hét óra körül gázolták el. Életét hiába próbálták megmenteni, belehalt sérüléseibe.

A rendőrség a gázolás után nem sokkal letartóztatott egy 12 éves fiút, akinél egy kést is találtak. A gyereket a helyi törvények értelmében nem lehet megnevezni, mert fiatalkorú. A gyerek ellen szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást, és szombaton kell megjelennie a fiatalkorúak bírósága előtt.

A hatvanéves Grant a helyi sajtóban megjelent információk szerint szociális munkásként és nevelőszülőként dolgozott. 66 éves férjével és két fiúval élt együtt. Családja egy közleményben „a közösség egyik tartóoszlopaként” jellemezte.

Az esetről a hatóságok nem hoztak nyilvánosságra részleteket. A Daily Mail cikke szerint a nő azután halt meg, hogy beszorult az autója hátsó része alá, miután azzal kitolattak a kocsibejárójáról.

Nyitókép: Sheffield Greenhill nevű negyede, ahol a gázolás történt. Fotó: Google Street View

#Külföld#gázolás#halálos gázolás#gyilkosság#emberölés#12 éves#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk