Külföld

Leszállt Ferihegyen a Madeirán rekedt utasokért küldött Wizz Air-gép

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 7. 14:07

A légitársaság mentesítő gépe délben szállt fel a portugál sziget repülőteréről.

Mint arról az rtl.hu és az RTL Híradó is beszámolt, a héten több mint 200 utas rekedt Madeira szigetén, akik a Wizz Air keddi járatával utaztak volna haza Budapestre. A gép azonban az erős szél miatt nem tudott landolni a portugál sziget hírhedten nehezen megközelíthető repülőterén.

A hazautazásra várakozó utasokat késő éjjel szállodába vitték, hajnalban pedig újra kivitték őket a repülőtérre, miközben egyre későbbre tették az indulás időpontját, majd arról tájékoztatták őket, hogy a járatot törölték.


Az rtl.hu megkeresésére a Wizz Air közölte, hogy Budapest-Funchal (Madeira) járata kedden a madeirai erős szél miatt többszöri próbálkozás után sem tudott leszállni a helyi repülőtéren. A gép az utasaival végül Tenerifén landolt biztonságban.

A Wizz Air szerdán azt is közölte, hogy mivel az időjárás miatt továbbra sem tudnak biztonságosan leszállni Madeirán, a Funchal-Budapest járat utasait csak a veszély megszűnése után repíti haza a légitársaság.

A jelek szerint az időjárás kedvezőre fordult, ugyanis pénteken a Wizz Air azt közölte, hogy péntek reggel mentesítő járatot indítottak Madeirára. A gép 12 óra 10 perckor fel is szállt a Funchal repülőtérről, és a Flightradar24 adatai szerint 18 óra előtt landolt a Liszt Ferenc Repülőtéren.

A magyar légitársaság közleménye szerint

habár a járattörlésre a több napig tartó, extrém erős szél miatt került sor, a légitársaság a Madeirán ragadt utasok számára az ebből fakadó extra szállás és ellátás költségeit ésszerű összeghatárig megtéríti, ehhez a Wizz Air felületein vagy ügyfélszolgálatánál kell elindítania az igénylést.

Nyitókép: Zed Jameson/Bloomberg via Getty Images

#Külföld#wizz air#spanyolország#madeira#járattörlés

Címlapról ajánljuk