Külföld

„Igazságot fognak szolgáltatni nekem” – mondta az autista srác, akit olyan brutálisan megaláztak és megkínoztak a társai, hogy kórházban kötött ki

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 3. 10:57

A 19 éves Trent Lehrkamp kis híján életét vesztette, miután a tavaszi szünetben féktelen szívatás áldozata lett.

Először beszélt az őt ért brutális bántalmazásról Trent Lehrkamp, 19 éves georgiai fiatal, aki a tavaszi szünetben együtt bulizott volt iskolatársaival, és intenzív osztályra került, miután a fiatalok, akiket barátainak hitt, órákon át kínozták és bántalmazták. A buliban készült szörnyű fotók és videók egy része felkerült a közösségi oldalakra is.

Az autizmussal élő Trentet, a Brunswick-i Glynn Akadémia volt diákját a március 21-i féktelen összejövetelen leitatták, hallucinogén gombát etettek vele. Az eközben eszméletét vesztő fiatalt válogatott módszerekkel alázták, kínozták: karosszékhez kötözték, slaggal locsolták, levizelték, összefestették. A magatehetetlen fiatallal többen pózoltak is, majd miután nem tért magához, kórházba vitték, és a sürgősségi osztályon kitették.

Az alkoholmérgezéses állapotban lévő Lehrkamp lélegeztetőgépre került, a kórház orvosai az életéért küzdöttek. Múlt hétfőn több száz fős tömeg virrasztott a halk szavú tinédzserért a kórháznál, gyertyát gyújtottak, és igazságot követeltek.

A New York Post cikke szerint mostanra stabilizálódott Trent állapota, és a WSAV rádióállomásnak azt nyilatkozta, hogy él és már jobban van.

Sokáig tart, míg túl leszek ezen a traumán, de egy nap, remélhetőleg pár hónapon belül, talán visszatérek.

Lehrkamp végezetül azt üzente:

Igazságot fognak szolgáltatni nekem.

Az FBI a múlt héten csatlakozott a kínzás, testi sértés ügyében indított nyomozáshoz. A rendőrség korábban azt mondta, hogy a közösségi médiában közzétett bejegyzésekben és az incidenshez kapcsolódó fényképeken szereplő összes személyt azonosították. Vádat azonban még nem emeltek senki ellen.

#Külföld#iskolai erőszak#bullying#egyesült államok#georgia

Címlapról ajánljuk