Külföld

Letartóztatták a vízműves dolgozót, aki belevizelt az ivóvízbe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 31. 20:35

Nem meglepő módon az 57 éves Michael Mastint el is bocsátották állásából.

Március 22-én letartóztattak egy dolgozót a Louisiana állambéli Donaldsonville vízműtelepén, írja a WBRZ2. Michael Mastint azzal gyanúsítják hogy beszennyezte a vízműben az ivóvizet és megrongálta a berendezéseket.

A letartóztatás oka, hogy az 57 éves Baton Rouge-i lakos március 19-én belevizelt az ivóvíztartályba. A férfi tette előtt gondosan úgy igazította a biztonsági kamerát, hogy az csak deréktől felfelé lássa őt, de a felvételen így is egyértelműen látszik, hogy odaáll a tartály fölötti korláthoz, elvégzi a dolgát, majd sliccét felhúzva odébbsétál. Ezután a férfi visszament a kamerához, és visszaállította az eredeti helyzetébe.


Az Ascension megyei vezető tisztviselőket csak napokkal később tájékoztatták a történtekről. Clint Cointment elnök szerint az incidens nem jelentett veszélyt a közösségre.

„Soha nem volt veszélyben a lakosság. Az összes vízminta megfelel az ivóvízre vonatkozó összes biztonsági követelménynek” – közölte Cointment, aki egyben bejelentette Michael Mastin kirúgását is.

„Rendkívül csalódott vagyok, és ezt a magatartást undorítónak és elfogadhatatlannak tartom. A megyei kormányzat nem tűri ezt a fajta viselkedést” – fogalmazott a megyei közgyűlés elnöke, aki a tettes felelősségre vonását követelte.

#Külföld#egyesült államok#louisiana#vizelet#ivóvíz#vízmű

Címlapról ajánljuk