Külföld

Egy fogfájós angol férfi Kijevbe utazott, mert ott feleannyiba került a fogorvos

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 25. 18:46

Az 58 éves Richard Howe úgy döntött, hogy a háború sújtotta Ukrajnában csináltatja meg a fogait, mert otthon nem kapott időpontot az állami ellátásban, magánfogorvosra meg nem akart 1000 fontot fizetni.

Egy erős fogfájással küzdő angol férfi a háború sújtotta Ukrajnába utazott fogorvoshoz, írja a Mirror. A cambridgeshire-i Ely-ben élő Richard Howe megpróbált időpontot foglalni az állami ellátásban, de az 58 éves férfi nem kapott elviselhető időn belül időpontot kínzó fogfájása kezelésére.

Howe foga februárban kezdett sajogni egy tályog miatt. Amikor felhívta a helyi fogorvosi rendelőt, azt mondták neki, hogy nem vesznek fel új társadalombiztosításos beteget. A rendelő a magánkezelésért 1000 fontot (437 ezer forintot) kért volna, de ezt Howe sokallta.

Ekkor úgy döntött, hogy külföldön keres fogorvosi ellátást, és a legolcsóbb ajánlatot Kijevből kapta. A férfi 2400 kilométert repült a lengyelországi Lublinba, ami után 13 órás vonatút következett Kijevbe, ahol a légvédelmi riadók közt gyökérkezelésen és fogtömésen esett át.

A fogorvosi kezelés és az útiköltség így is kevesebb mint a felébe került annak, mint amennyiért otthon, magánellátásban kezelték volna.

Richard Howe egyébként 12 évig élt az ukrán fővárosban, ahol van egy háza is, így nem annyira meglepő, hogy Kijevet választotta a fogorvosi kezelés helyszínéül.

Nyitókép: Michael Nigro/Pacific Press/LightRocket via Getty Images

#Külföld#ukrajna#kijev#orosz-ukrán háború#anglia#fogorvos#gyökér

Címlapról ajánljuk