Külföld

Drónokkal támadtak az ukránok egy krími orosz légibázisra

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 20. 20:40

Az első jelentések szerint több robbanást is lehetett hallani, valamint azt, hogy a Dzsankoj város közelében lévő katonai reptér őrei gépfegyverekkel próbálják leszedni az ukrán drónokat.

A Twitteren és Telegramon megjelent beszámolók és videók szerint hétfő este összehangolt dróntámadást hajtott végre az ukrán hadsereg egy fontos orosz légibázis, a Dzsankoj város közelében lévő katonai repülőtér ellen.

A Krím-félszigeten lévő repülőtér az orosz hadsereg egyik fő logisztikai csomópontjának számít. A reptéren főként orosz támadóhelikopterek (Ka-52, Mi-28, Mi-35, Mi-8,), kisebb számban csatarepülőgépek (Szu-25) állomásoznak, és innen indulnak ukrán célpontok elleni bevetésekre.


A közösségi médiában megjelent videókon több robbanást is lehetett látni, hallani, valamint azt, hogy a reptér őrei gépfegyverekkel próbálják leszedni az ukrán drónokat.


 


 


Azt, hogy mekkora károkat okoztak az ukrán drónok, egyelőre nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy mennyit sikerült az orosz légvédelemnek lelőni közülük.

A Dzsankojtól nyugatra fekvő Voinka városából is robbanásokról érkeztek beszámolók, itt feltehetően egy orosz lőszerraktár vagy vasúti csomópont lehetett a célpont.

 

Frissítés:

Az ukrán katonai hírszerzés közlése szerint a hétfő esti dzsankoji akcióban vasúton szállított Kalibr NK cirkálórakétákat semmisítettek meg, az akció része a krími offenzíva előkészítő műveleteinek. 
 

#Külföld#orosz-ukrán háború#krím#ukrajna#légibázis#támadás#dróntámadás#Videó

Címlapról ajánljuk