Karambolozott a Wizz Air két gépeAz egyik gép felszálláshoz készült a romániai Suceava repterén, amikor gurulás közben a földön összeakadt a szárnya vége egy másik Wizz Air gép farokrészével.
Külföld

Karambolozott a Wizz Air két gépe

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 14. 19:00

Az egyik gép felszálláshoz készült a romániai Suceava repterén, amikor gurulás közben a földön összeakadt a szárnya vége egy másik Wizz Air gép farokrészével.

Kellemetlen incidens történt két Wizz Air géppel a romániai Suceava repterén kedden. A történtekről egy román utas számolt be videóval a Facebook-oldalán:


A felvételen az látszik, hogy a gép amin az utas ült, éppen felszálláshoz készülve gurult kifelé a termináltól, amikor a bal szárnya vége (a felfelé hajló rész, az úgynevezett winglet) beleakadt egy parkoló Wizz Air gép farokrészébe, a jobb oldali vízszintes vezérsíkba.

A videó tanúsága szerint a felszálláshoz készülő gép szárnya megsérült, így egészen biztos, hogy törölni kellett a járatot.

A videón az is látszik, hogy a gépből korlátozottan kilátó pilótának segítő földi irányító munkás a fejét fogva elsétál az ütközés után.

A Légiközlekedés – Repülés – PlaneSpotting magyar Facebook-csoportban azt írták a videóhoz, hogy a HA-LWZ és a 9H-WBV lasjtromjelű Wizz Air Airbus A320-as repülőgépek voltak érintettek. Az utóbbi, W6 4692-es járat Dortmundba repült volna helyi idő szerint 2:20-kor, de a Flightadar24 adatai szerint azóta sem szállt fel.

Az incidenssel kapcsolatban emailben érdeklődtünk a Wizz Airnél, az alábbiakat válaszolták:

A Wizz Air W6 4692-es számú, Suceavából Dortmundba tartó járata 2023. március 14-én, a kifutópályára gurulás közben összeütközött egy másik WIZZ-gép jobb oldali vízszintes stabilizátorával, amely egy szomszédos parkolóhelyen állt, utasok nélkül. A Suceava-Dortmund járat minden utasa sértetlen és biztonságosan kiszállt az érintett gépből. A Wizz Air mentesítő gépet biztosított az érintett járat számára, amely az utasokat még a mai nap folyamán elrepíti úti céljukra. A Wizz Air elnézést kér az érintett utasoktól, a légitársaság számára továbbra is az utasok, a személyzet és a repülőgépek biztonsága a legfontosabb.

Nyitókép (illusztráció): Czeglédi Zsolt / MTI

#Külföld#wizz air#románia#karambol#repülőgépbaleset

Címlapról ajánljuk