Külföld

Egy ámokfutó agyonlőtt hat embert Mississippiben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 18. 5:20

A férfi áldozatai közt van a volt felesége is.

Egy fegyveres férfi megölt hat embert, köztük volt feleségét és mostohaapját pénteken egy apró vidéki közösségben, Arkabutlában, Mississippi északi részén, Tennessee állam határa közelében, írja az Associated Press.

Az 52 éves Richard Dale Crum egy vadászpuskával és két kézifegyverrel volt felfegyverkezve. Először délelőtt 11 órakor nyitott tüzet, és megölt egy 59 éves férfit, aki egy a helyi benzinkút előtt parkoló teherautóban ült.


A tetthelyre riasztott rendőrök már megkezdték a helyszínlést, amikor egy második riasztás is befutott egy újabb lövöldözésről néhány mérfölddel arrébb. A házban holtan találtak egy nőt, míg a vele lévő férfi túlélte a támadást. Mint kiderült, a 60 éves nő a lövöldözó korábbi felesége volt, míg a sebesült férfi a nő új férje.

A rendőrök a beazonosított lövöldöző házához mentek, ahol őrizetbe vették. A ház mögött még két holttestet fedeztek fel, a két férfit is Richard Dale Crum lőtte le. A rendőrök ezután még két áldozatot találtak: szomszéd házban rábukkantak Crum mostohaapjának és mostohaapja nővérének holttestére.


A lövöldözés okai még ismeretlenek, közölte Brad Lance, Tate megyei seriff.

A gyilkosságok megdöbbentették a mindössze 285 lakosú Arkabutlában élőket. A városka a híres színész, James Earl Jones szülővárosa, a közeli Arkabutla-tó pedig népszerű horgász- és szabadidős célpont. A közeli Coldwaterben egy általános iskola és egy középiskola is zárlat alá került, amíg a lövöldözőt keresték.

A seriff, aki egész életében a környéken élt, és 25 évig szolgál a bűnüldöző szerveknél, azt mondta, hogy nem emlékszik rá, hogy korábban bármilyen problémája lett volna Crummal.

Nyitókép: a helyi benzinkút, ahol a lövöldözés kezdődött – Fotó: Google Street View

 

#Külföld#egyesült államok#Mississippi#lövöldözés#ámokfutás

Címlapról ajánljuk