Külföld

Halálba rántotta a washingtoni metró a férfit, akinek kutyája leszálláskor a kocsiban maradt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 18. 13:14

A tragikus balesetet az okozta, hogy a póráz a férfihez volt kötve.

Életét vesztette február 15-én, szerdán egy 50 éves férfi Washingtonban, a Dunn Loring metróállomáson. A brutális baleset azután következett be, hogy a férfi leszállt a szerelvényről.

A Harold Riley-ként azonosított áldozat kutyájával utazott a metrón, ám leszálláskor a kutya a kocsiban maradt. Az ajtók bezáródtak, és a szerelvény elindult. A tragikus balesetet az okozta, hogy a kutya póráza a férfihez volt kötve, a vonat pedig az állomásról kigurulva magával vonszolta őt. A szerelvény végighúzta a férfit a peronon, majd a síneken.

A férfi két lánya azt mondta az NBC Washingtonnak, hogy Daisy nevű segítőkutyájával utazó férfi négy unokát hagyott maga után.


A metrórendőrség szerint a kutya nem tűnt szolgálati állatnak, de a férfi lányai szerint Daisyn rajta volt a megkülönböztető szolgálati mellény. A metrórendőrség szerint a vonat kezelője az előírások szerint kétszer is ellenőrizte a szerelvény ajtajait indulás előtt.

A férfi hozzátartozói szerint nem kizárt, hogy mulasztás történt, a metrórendőrség közölte, hogy vizsgálják a balesetet.

Nyitókép: Ben Schumin / Wikimedia Commons

#Külföld#egyesült államok#washington#metró#kutya#halálos baleset

Címlapról ajánljuk