Visszakapta Donald Trump a Facebook és Instagram oldalaitA volt amerikai elnököt a 2021. január 6-i sikertelen puccskísérlet után tiltották le a legnépszerűbb közösségi oldalakról.
Külföld

Visszakapta Donald Trump a Facebook és Instagram oldalait

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 9. 18:46

A volt amerikai elnököt a 2021. január 6-i sikertelen puccskísérlet után tiltották le a legnépszerűbb közösségi oldalakról.

Donald Trump visszakapta Facebook- és Instagram-oldalait, írja a Sky News. A volt amerikai elnök közösségi fiókjait 2021. január 7-én függesztették fel, egy nappal a halálos Capitoliumi zavargások után, amelyek során több száz támogatója megrohamozta az Egyesült Államok törvényhozását.

A felhasználók mától újra láthatják Trump oldalait, amiken az utolsó bejegyzések 2021. január 6-án készültek. Mindez két héttel azután történt, hogy a Meta (a Facebook és az Instagram anyacége) bejelentette, hogy a kétéves felfüggesztés után visszaállítja a 76 éves republikánus politikus fiókjait.

Trumpot annak idején a Twitterről is kitiltották. Elon Musk, a Tesla és a SpaceX multimilliárdos főnöke miután megvette a közösségi oldalt, tavaly novemberben helyreállította Trump fiókját.

Trump, miután letiltották a legnagyobb közösségi platformokról, elindította saját Twitter-klón oldalát, a Truth Social-t, és azóta ott kommunikál híveivel.

Trump és stábja egyelőre nem posztolt semmit se a Twitterre, se az újonnan visszakapott Facebook és Instagram oldalaira. Politikai elemzők szerint azonban hamarosan várható, hogy a 2024-es elnökválasztás kampányát megkezdve újra visszatér ezekre.

Nick Clegg, a Meta globális ügyekért felelős elnöke kijelentette, hogy Trump, ha akarja, ismét szabadon használhatja a Facebookot és az Instagramot, de a be kell tartania a közösségi oldal szabályait.

Trump hivatalos Facebook-oldalának 34 millió követője van, míg Instagram-fiókját 23,5 millióan lájkolták. Twitteren a legnagyobb Trump tábora: 87,6 millió követővel a 8. legnépszerűbb fiók az övé. 

#Külföld#donald trump#facebook#instagram

Címlapról ajánljuk