Külföld

Addig forgolódott az orosz tank, hogy az ágyúcsővel levert egy kupac katonát egy páncélosról

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 27. 20:13

A drónról készült videóból nem derül ki, hogy mi történt, elképzelhető, hogy a tankban ülők pánikba estek és menekülni próbáltak az ukrán hadsereg támadása elől.

Érdekes videó terjed csütörtök óta a közösségi oldalakon, Telegramon, Twitteren. Az ukrán védelmi minisztérium által is megosztott, drónról készült felvételen az látszik, hogy egy orosz tank kissé ügyetlenül forgolódik két páncélozott csapatszállító jármű között. Amikor a bal oldalihoz közel ér a tank, ágyújával lesöpör a csapatszállítón ülő orosz katonák közül vagy négyet.

A felvétel azzal ér véget, hogy mindenki leugrál a csapatszállítóról, és egy földön maradt sérült kivételével az összes orosz katona, valamint a jobb oldali, nagyon füstölő csapatszállító elmenekül a tüzérségi kráterekkel teli területről.


A videóból nem derül ki, hogy pontosan hol, mikor és mi történt, elképzelhető, hogy a tankban ülő, nem túl képzett személyzet pánikba esett és menekülni próbált az ukrán hadsereg támadása elől. Az ukrán védelmi minisztérium mindenesetre azzal viccelődik, hogy a mozgósított orosz gyalogságra a mozgósított orosz harckocsizók jelentik a legnagyobb veszélyt.

#Külföld#orosz-ukrán háború#orosz tank#drón#ukrajna

Címlapról ajánljuk