Külföld

Toplessben tört be a templomba és nekiesett Jézus szobrának

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 25. 20:55

A 35 éves Brittney Marie Reynolds tönkretette a fargoi Szent Mária-székesegyház 11 ezer dolláros kegytárgyát.

Az észak-dakotai Fargo városát leginkább a Coen-testvérek kultikus filmjéből, vagy az azonos című tévésorozatból ismerhetik legtöbben. Most azonban egy bizarr bűncselekmény miatt került be az amerikai város a hírekbe.

A Valley News Live jelentése szerint január 23-án este fél hét körül egy félmeztelen nő betört a Fargo belvárosában található Szent Mária-székesegyházba. A 35 éves Brittney Marie Reynolds nem viselt még melltartót se, sőt cipő sem volt rajta.


Hogy mit művelt a templomban, arról a biztonsági kamerák felvételei tanúskodtak. Ezeket Riley Durkin tiszteletes át is adta a hatóságoknak. A bírósági dokumentumok szerint a felvételeken az látható, hogy Reynolds bemegy a templomba, és ledönt egy cserepes növényt, majd a falon lévő nagy Jézus-szoborhoz indul. A nő letépte a falról a szobrot, és a padlóra dobta. A szobor összetört. Reynolds nem sokkal ezután elhagyta a templomot.

Amikor a fargoi rendőrség kiérkezett a templomhoz, látták a nőt az utca túloldalán menekülni. A rendőrök elkapták, de letartóztatáskor nem tudott válaszolni az alapvető kérdésekre, úgy tűnt, kábítószer hatása alatt áll. Brittney Marie Reynolds garázdaság miatt áll majd bíróság elé, helyzetét rontja, hogy amikor orvosi kezelés alá vették, rátámadt az Essentia kórház személyzetére. Az általa okozott templomi kár körülbelül 11 ezer dollárra (3,8 millió forintra) rúg.

Nyitókép: Fargo Police Department

#Külföld#egyesült államok#fargo#templom#topless

Címlapról ajánljuk