Külföld

Éppen egy rapper tartott előadást problémás gyerekeknek, amikor tüzet nyitottak egy iskolában – ketten meghaltak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 24. 5:51

Két diák meghalt, a Will Keeps nevű rapper és egy tanár pedig megsebesült, amikor lövöldözni kezdtek egy nehéz sorsú gyerekeknek fenntartott iowai magániskolában.

Két diák életét vesztette, egy tanár pedig megsebesült hétfőn az amerikai Iowa állambeli Des Moines városának egyik magániskolájában történt lövöldözésben, írja az MTI.

A rendőrséget helyi idő szerint délután egy órakor riasztották a belváros peremén található oktatási intézményhez, ahol éppen egy oktatási programot tartottak problémás fiatalok számára. A programot Will Holmes (művésznevén Will Keeps) rapper hívta életre Starts Right Here (Itt kezdődik) néven.

A helyszínen két válságos állapotban lévő diákot megpróbáltak újraéleszteni, azonban később kórházban belehaltak sérüléseikbe. Will Holmest súlyos sérülésekkel szintén kórházba szállították, közölte a CNN.

Nagyjából 20 perccel a lövöldözést követően a rendőrség a közelben megállított egy járművet, és őrizetbe vett három gyanúsítottat, egyikük elmenekült, de egy kutyás egységgel sikerült elfogni.

Egy szemtanú, akinek irodája az iskola közelében található, a Des Moines Register című lapnak arról számolt be, hogy látott valakit elfutni a helyszínről nyomában rendőrökkel és járőrkocsikkal.

„Ez kétségkívül célzott incidens volt. Nem volt véletlen” – közölte Paul Parizek rendőrhadnagy.

Nyitókép: Will Holmes és diákjai – Fotó: Starts Right Here / facebook

#Külföld#egyesült államok#iowa#lövöldözés#iskolai lövöldözés#mészárlás

Címlapról ajánljuk