Külföld

Nagy csomag disznótorost koboztak el a szöuli reptér vámosai egy román képviselőtől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 26. 13:07

Ben Oni Ardelean nem vette a fáradságot, hogy utánanézzen, Dél-Koreában milyen szigorú szabályok vonatkoznak a húsipari termékek behozatalára.

Komoly állategészségügyi incidensbe keveredett egy romániai parlamenti képviselő, szemlézte a Transtelex a G4Media cikkét.

A román lap információi szerint Ben Oni Ardelean pár nappal ezelőtt Dél-Koreában járt, és hivatalos útja kellemetlen kalanddal kezdődött a szöuli nemzetközi repülőtéren.

A román politikus, aki miniszterek és parlamenti képviselők nagyobb delegációjával látogatott Dél-Koreába, karácsony alkalmából szeretett volna egy nagy adag disznótorossal és némi sajttal kedveskedni a szöuli román közösségnek.


Ardelean képviselő azonban nem vette a fáradságot, hogy utánanézzen, a távolkeleti országban milyen korlátozások vannak érvényben a behozott hústermékekre. A vámosok, amikor meglátták a csomagjában lévő szalámikat, sonkákat és egyéb sertéshústermékeket, feltartóztatták a politikust, és elkobozták azokat.

Ben Oni Ardelean a G4Media érdeklődésére elmondta, hogy nem volt semmi házilag készült termék a csomagjában, mindent boltban vásárolt, de még így sem könyörültek meg rajta a szigorú dél-koreai vámosok, hogy gyárilag címkézett, számlával igazolt eredetű hústermékekről volt szó. „Csak a sajtokkal engedtek be, húskészítmények nélkül” – mondta a képviselő.

A G4Media riportere megkérdezte, hogy nem konzultált-e valakivel a dél-koreai élelmiszer-biztonsági szabályokról az utazás előtt, azt mondta: „Évtizedek óta foglalkozom külpolitikával. Nem igazán érdekelt Dél-Korea. Elegáns gesztusnak gondoltam a román közösség számára. Triviális ügy volt, nem volt szükség konzuli beavatkozásra.”

Nyitókép: Ben Oni Ardelean / Facebook

#Külföld#románia#dél-korea#állategészségügy#repülőtér#vám

Címlapról ajánljuk