Külföld

Három hajótörött halászt mentettek ki a cápáktól hemzsegő tengerből

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 10. 21:34

Mintha a Cápa című horrorfilm kimaradt jelenete játszódott volna vasárnap a Mexikói-öbölben.

Három életveszélyben lévő férfit mentett ki vasárnap az amerikai parti őrség (USCG) a Mexikói-öbölből, írja a Military.com. A mentés még szombaton, késő este kezdődött, amikor egy bajba jutott halászhajóról futott be jelentés. A hétméteres hajó – azaz inkább csak csónak – a louisianai Empire-től hatvan kilométerre járt a tengeren, amikor szombat délelőtt 10 óra körül, eddig ismeretlen okból, elsüllyedt. A parti őrséget a halászok hozzátartozói riasztották.

A 24 órája vízben lévő három halászt vasárnap észlelte a parti őrség helikoptere, miután jókora területet átfésült. A megadott koordináták alapján értük sietett egy USCG mentőhajó, aminek legénysége szemtanúja volt, ahogy a halászok az életükért küzdenek, a körülöttük köröző cápákat puszta kézzel próbálva távol tartani. Kettőjük kezét és mentőmellényét már össze is harapdálták, őket gyorsan a mentóhajó fedélzetére emelték. Harmadik társuk már a teljes kihűlés határán volt, őt helikopterrel emelték ki a cápák közül.

Három hajótörött halászt mentettek ki a cápáktól hemzsegő tengerből
Kimentett halász és megtépázott mentőmellény – Fotó: Coast Guard Air Station Corpus Christi / U.S. Coast Guard 

A három halászt helikopterrel szállították a New Orleans-i Egyetemi Orvosi Központba, ahol ellátták őket, állapotuk stabil.

„Ha a hozzátartozók nem értesítették volna időben a parti őrséget, és ha a három halász nem viselt volna mentőmellényt, akkor mindez teljesen másként is végződhetett volna” – értékelte a mentés szerencsés körülményeit Kevin Keefe, a parti őrség mentésirányító parancsnoka.

Három hajótörött halászt mentettek ki a cápáktól hemzsegő tengerből
Kórházba viszik az egyik sérült halászt – Fotó: Coast Guard Air Station New Orleans / U.S. Coast Guard 

Nyitókép: Coast Guard Air Station Corpus Christi / U.S. Coast Guard 

#Külföld#cápatámadás#egyesült államok#louisiana#parti őrség#halászok

Címlapról ajánljuk