Külföld

Gigászi II. Erzsébet-portrét rajzolt Anglia egére egy pilótanő

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 7. 18:56

A precíz repülési útvonallal kirajzolt portré 104 kilométer hosszú és 64 kilométer széles volt.

A világ legnagyobb II. Erzsébet-portréját rajzolta az égre repülőjével egy pilótanő, hogy jótékony célra gyűjtsön vele pénzt.

Amal Larhlid egy kis Piper PA-28 géppel csütörtökön két óra alatt rajzolta az égre a néhai brit uralkodó koronás arcképét. A portrét a ForeFlight repüléstervező program segítségével készítette, és 104 kilométer hosszú, 64 kilométer széles volt. A királynő arca Oxford fölé esett, a koronája Milton Keynestől Warwickshire-ig húzódott, a koronagyémánt pedig éppen Northampton fölé jutott. A legnehezebb a korona felrajzolása volt az éles kanyarok miatt. A portré kirajzolása így nézett ki a Flightradar 24 térképén:


„Sok generációt inspirált, hetven évig szentelte magát az ország szolgálatának” – írta a királynőről Larhlid a JustGiving adománygyűjtő oldalon. „Hiszek az emlékezés és a megbecsülés erejében olyan időkben, mint a mostani” – tette hozzá azt hangsúlyozva, hogy a portrét a királynő iránti tisztelete jeléül rajzolja az égre.

Amal Larhlid eredetileg keddre tervezte a repülést, de a rossz időjárás miatt csütörtökre kellett halasztania. A sikeres vállalkozás után az adománygyűjtő oldalon már 1150 font (több mint 555 ezer forint) gyűlt össze a kitűzött ötezer fontból (2,4 millió forintból). Az összegyűlt pénzt a brit Hospice szolgálat kapja.

Nyitókép: Amal Larhlid / Flightradar24

#Külföld#ii. erzsébet királynő#pilóta#Portré#anglia#egyesült királyság#tisztelgés#jótékonykodás

Címlapról ajánljuk