Külföld

Megint lezuhant egy katonai helikopter Pakisztánban, hatan meghaltak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 26. 9:46

A balesetnek nincsenek túlélői. Augusztus elején ugyanezen a hegyvidéki területen zuhant le egy katonai helikopter, akkor is hatan haltak meg.

Lezuhant egy katonai helikopter Pakisztán délnyugati, hegyvidéki részén, közölte a hadsereg hétfőn. A Reuters híradása szerint a helikopter fedélzetén hatan tartózkodtak, mindannyian meghaltak, köztük két helikopterpilóta tiszt is.

A légikatasztrófa vasárnap este történt, a Beludzsisztán tartományban található Harnaj közelében. Azt, hogy milyen okból csapódott földbe a helikopter, nem tudni, a hadsereg annyit közölt, hogy a helikopter bevetés közben veszett oda.

Hivatalosan meg nem erősített jelentések szerint a támadóhelikoptert – feltehetően egy szovjet gyártmányú Mi-24-est – a függetlenségi harcot vívó beludzs kisebbség milicistái lőtték le.


Augusztus elején is elvesztett egy helikoptert a pakisztáni hadsereg Beludzsisztán tartományban: akkor is hatan haltak meg, amikor a kissé délebbre fekvő Lasbela körzetben lezuhant egy az árvízvédelmi munkákban résztvevő katonai helikopter. A dél-pakisztáni szeparatisták akkor rövidesen magukra vállalták a helikopter lelövését, amit azonban a hadsereg tagadott.

Nyitókép: Mi-24-es csatahelikopter – Fotó: Fotoholica Press/LightRocket via Getty Images

#Külföld#pakisztán#lezuhant#helikopter

Címlapról ajánljuk