Külföld

Íme az amerikai kormány hivatalos útmutatója arról, hogyan kell felrobbantani egy lovat

Mohos MátéMohos Máté

2022. szeptember 2. 12:00

A dokumentum már egy ideje létezik, de érdemes megemlékezni róla. Viszont, az itt leírtaka soha senki sem próbálja ki otthon, lovat robbantani csak szakembernek szabad. 

Néha úgy hozza az élet, hogy az embernek fel kell robbantania egy lovat. Éppen ezért megnyugtató tudni, hogy az Egyesült Államok kormánya, pontosabban a kormány Mezőgazdasági Osztályának Erdészeti Szolgálata részletes iránymutatást ad, hogy kell ezt megtenni.

Az először 1995-ben publikált dokumentumra most az IFL hívta fel a figyelmet. Azt írják: a lovak felrobbantása néha az erdészmunka szükséges velejárója, hiszen az állatok tetemei könnyen odavonzzák magukhoz a veszélyes ragadozókat, például a medvéket.

Habár általában jobb ötlet simán elszállítani a döglött pacit, néha annak felrobbantása szükséges. Amennyiben nem sürgős a helyzet, elég csak két 0,45 kilós robbanószert elhelyezni az állat hátsó és mellső lábai között, valamint pár nagyobb robbanóanyagot a fej és a test alatt.

Amennyiben viszont minél gyorsabban minél drasztikusabban meg kell semmisíteni a lovat, a kiemelt képünkön látható mennyiségű dinamitot kell rápakolni.

Fontos! Mielőtt felrobbantanánk a lovat, mindenképp szedjük le róla a patkót, mert a repülő fémdarabok veszélyesek lehetnek!

#Külföld##robbantás#usa#kormány#erdész#ragadozó

Címlapról ajánljuk