Külföld

Pofozkodás tízezer méteren: repülés közben esett egymásnak a francia légitársaság két pilótája

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 29. 20:29

A pilótafülkében kibontakozó kakaskodásnak a személyzet vetett véget, a Genf–Párizs-járat pilótáit felfüggesztették az incidens után.

Súlyos repülésbiztonsági incidens történt az Air France légitársaság Genf–Párizs-járatán júniusban. A történtekről a svájci La Tribune számolt be a francia légi biztonsági felügyelet jelentései alapján, a hírt többek között átvette a BBC és a Guardian is.

Nagyon sok részletet nem lehet tudni arról, hogy pontosan mi történt, de a végeredmény biztos: a repülőgép mindkét pilótáját felfüggesztették a történtek miatt.

Az Airbus A320-as gép kapitánya és az első tiszt valamin összeszólalkozhatott, és a vita annyira elfajult, hogy egymásnak estek. Rángatni kezdték egymás egyenruháját, és állítólag legalább egy pofon is elcsattant.

A kakaskodás zajára a kabinszemélyzet a pilótafülkébe sietett, és ők választották szét a verekedőket. Az egyik utaskísérő a landolásig a pilótákkal is maradt, hogy ne újuljon ki köztük a harc.

Az Air France közlése szerint a járat nem volt veszélyben a pilóták összetűzése miatt. A polgári légi közlekedési baleseteket és incidenseket kivizsgáló kormányzati ügynökség (BEA) friss jelentése szerint a francia légitársaságnál nem megfelelő a biztonsági kultúra.

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

#Külföld#franciaország#air france#pilótafülke#verekedés#pofon vágta#pilóta

Címlapról ajánljuk