Külföld

Saját jachtjával menekült luxusvillájából Giorgio Armani az erdőtűz elől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 18. 20:22

A 88 éves dollármilliárdos olasz divattervező Pantellerián nyaralt, amikor a sziget keleti részén pusztító erdőtűz a villája irányába kezdett terjedni.

A Szicília melletti Pantelleria szigetén erdőtűz miatt több tucat embernek kellett elhagyni a nyaralóját, írja az MTI. A menekülők közt volt Giorgio Armani, a világhírű olasz divattervező is, közölték az olasz hatóságok csütörtökön.

A 88 éves dollármilliárdos többek közt Marco Tardelli olasz labdarúgó-világbajnok társaságában nyaralt, miközben a hírességek körében is közkedvelt sziget keleti részén erdőtűz tombolt. A tűz szerdán már Armani nyaralója felé közeledett.

Armani végül szerda éjjel a jachtján – a 60 millió dolláros Main fedélzetén – távozott villájából, és riasztotta a szomszédait is a fenyegető veszély miatt. Összesen nagyjából harminc nyaralót kellett a parti őrségnek motorcsónakokon kimenekíteni a házakból a közeledő lángok miatt.

A régió polgárvédelmi hatóságának vezetője szerint a lángokat gyaníthatóan szándékos gyújtogatás okozta. Néhány épületben károk keletkeztek, és több hektáron leégett a növényzet. 


Csütörtökön még tartott a tűz oltása. Két tűzoltó-repülőgép és több tűzoltóegység küzdött a lángokkal, közölte az olasz tűzoltóság. Sérültekről egyelőre nem tudni. 

Armani villáját végül megkíméltek a lángok.

Nyitókép: Vigili del Fuoco / Twitter

 

#Külföld#olaszország#pantelleria#erdőtűz#giorgio armani#klímakatasztrófa

Címlapról ajánljuk