Külföld

3D nyomtatóval készítettek tiramisut Olaszországban

Dévai LászlóDévai László

2022. május 4. 21:23

A hírek szerint meg is lehet enni a spanyol fejlesztésű ételnyomtató termékét.

3D-s nyomtatóval készítettek tiramisut az olaszországi Villorba városban – írja az MTI az olasz  La Tribuna di Treviso portálra hivatkozva. Az észak-olasz Treviso közelében fekvő Villorba pékeket és cukrászokat képző iskolájának keddi bemutatóján egy spanyol fejlesztésű ételnyomtató prototípusát tesztelték.

A szükséges hozzávalókból készített masszákat betöltötték a gépbe, amely elkészítette a leghíresebb olasz desszertet, a tiramisut.

Az eredmény egy tökéletesen ehető édesség lett, amely különböző formákban és méretekben is előállítható. Az iskola a következő hetekben a gépet más receptekkel is teszteli.

A tiramisu egyébként Trevisóból származik. A város évek óta azért harcol, hogy a desszertet hagyományos helyi specialitásként ismerjék el. A leginkább elfogadott történet szerint a tiramisu nevet először 1970-ben használta a Le Beccherie trevisói étterem, innen terjedt el nagyon gyorsan az egész világon. A recept alkotói az étterem séfje, Roberto Linguanotto és tulajdonosai, Ado és Alba Campeol voltak.

Nyitókép: Illusztráció / iStock / Getty Images

#Külföld#tiramisu#olaszország#treviso

Címlapról ajánljuk